Gemeenteraad keurt subsidie van 300.000 euro voor Chiro goed

De gemeenteraad van Hoegaarden keurde eenparig een investeringstoelage van 300.000 euro goed voor Chiro Hoegaarden. Er werd een erfpachtovereenkomst afgesloten door Chiro vzw met Kerkfabriek parochie Sint-Gorgonius en dit tot 28 september 2042. “Toch opletten, want die gebouwen zijn geen eigendom van de gemeente, noch van Chiro”, waarschuwde oppositieraadslid Herwig Princen (Gewoon Wit).

0 reacties

 1. Straattheatermakers brengen Radio Glabbeek: “Het is het enige alternatief wat we nu kunnen en mogen doen maar we missen de interactie met een echt publiek”
  Glabbeek

  Straatthea­ter­ma­kers brengen Radio Glabbeek: “Het is het enige alterna­tief wat we nu kunnen en mogen doen maar we missen de interactie met een echt publiek”

  Zaterdagavond 10 maart kon iedereen via Facebook en andere online kanalen genieten van de radioshow van straattheatermakers Peter Theunissen (40) en Ronald Ausloos (56). Voor een keertje kreeg hun show de naam Radio Glabbeek mee en stond hun caravan van waaruit ze opereren niet op straat maar in evenementenhal Hangaar 44.
 2. LEKKERLOKAAL Takeaway: Bij restaurant Apart in Boutersem ga je beslist niet met honger slapen
  PREMIUM
  Boutersem

  LEKKERLO­KAAL Takeaway: Bij restaurant Apart in Boutersem ga je beslist niet met honger slapen

  Restaurants mogen nog altijd geen klanten ontvangen en dus gaan ook wij tegenwoordig incognito ons eten afhalen om voor u wekelijks een menu uit te testen. Op weekdagen is dat tegenwoordig minder evident en al zeker wanneer je de dag zelf bestelt. Bij restaurant Apart in Boutersem kan het wel. Wij bestelden online en nog geen minuut later bevestigt de chef onze bestelling, het ophaaluur en de kostprijs. Op het afgesproken uur staat alles warm klaar. Alleen de frietjes moeten nog even in de frituurolie zodat we, eens thuis gekomen, meteen aan tafel kunnen. Lees meer recensies in ons dossier.
 1. Bodycambeelden tonen hoe agent zich 'vergist' van wapen en Daunte Wright fataal schot bezorgt
  Play

  Bodycam­beel­den tonen hoe agent zich 'vergist' van wapen en Daunte Wright fataal schot bezorgt

 2. Kortsluiting zorgt voor ongewenste lichtshow
  Play

  Kortslui­ting zorgt voor ongewenste lichtshow