Geert Clément overhandigt symbolisch de moutstok aan Simone Vandervesse de dochter van Genieke , in aanwezigheid van Yves Willems en Kris Hendrickx
Volledig scherm
Geert Clément overhandigt symbolisch de moutstok aan Simone Vandervesse de dochter van Genieke , in aanwezigheid van Yves Willems en Kris Hendrickx © RV

Geert Clément geeft moutstok door aan de dochter van Genieke

 In Outgaarden was er onlangs een verkiezing, georganiseerd door het Moutgaarden Brewing Team, om de naamopvolger van hun blond bier Moutgaarden Clementus te kiezen. Het werd Genieke 107. Nu gaf Geert Clément, naar wie het eerste bier genoemd werd, symbolisch de moutstok door aan Simone Vandervesse, de dochter van Genieke.

 1. Ere-schepen René Geysermans (87) overleden
  Glabbeek

  Ere-sche­pen René Geysermans (87) overleden

  Ere-schepen René Geysermans op woensdag 23 december overleden, de man werd 87. “René is één van onze politieke monumenten bij uitstek, hij was voor sp.a maar liefst 42 jaar politiek actief in ons dorp. Hij was voor de fusie van 1970 tot 1976 schepen in deelgemeente Kapellen, na de fusie was hij van 1976 tot 1994 schepen van openbare werken in Glabbeek, van 2000 tot 2012 gemeenteraadslid en van 2013 tot 2018 lid van de raad van bestuur van het autonoom gemeentebedrijf AGB Glabbeek”, reageert burgemeester Peter Reekmans.
 2. Voorbereiding industrieterrein Altenaken hopelijk rond tegen einde 2021

  Voorberei­ding industrie­ter­rein Altenaken hopelijk rond tegen einde 2021

  Er bestaan al langer plannen om in Altenaken 8 hectare bijkomende industriegronden te ontsluiten en momenteel werkt Interleuven dit project af voor de gemeente. “Hopelijk is het verwerven van de gronden rond tegen het einde van dit jaar. De aankoop van de percelen was de grootste rem op dit project, waarin bedrijven die in Hoegaarden actief zijn, altijd voorrang zullen krijgen”, zegt schepen voor KMO, Middenstand & tewerkstelling Hans Decoster (CD&V).
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw