Filip Havet aan cafetaria van Villa Hugardis.
Volledig scherm
Filip Havet aan cafetaria van Villa Hugardis. © CD&V -repro bollen

Gedaan met puffen en zweten in woonzorgcentrum Villa Hugardis

HoegaardenEindelijk is het zomer. Helaas betekent dat ook puffen en zweten, maar niet meer voor de bewoners van Villa Hugardis. Die kunnen vanaf nu volop genieten van de zomerse zon, zonder de drukkende warmte. Met dank aan een nieuw aircosysteem.

 1. Glabbeek gaat strooizout opslaan in silo met laadbrug
  Glabbeek

  Glabbeek gaat strooizout opslaan in silo met laadbrug

  Op het gemeentelijk domein aan de nieuwe loods van de dienst Openbare Werken gaat het gemeentebestuur van Glabbeek een silo voor strooizout plaatsen met een laadbrug. Dan kan de gemeentelijke strooidienst daar onder rijden met vrachtwagen en tractoren en zo sneller laden. “Het strooizout ligt nu opgeslagen in een gemeentelijke loods en de zoutstrooiers moeten telkens met de kniklader met laadschop gevuld worden”, zegt schepen van Openbare Werken Kris Vanwinkelen (Dorpspartij). “Door nu te kiezen voor een silo waaronder kan geladen worden, winnen we niet alleen veel tijd in de winter, maar de opslag is ook duurzamer dan nu. Bovendien is de vloer van de oude loods van de gemeentelijke technische dienst de voorbije jaren serieus versleten door het invretend strooizout. De gemeente voorzien hiervoor een budget van 60.000 euro.”
 2. Beetje cannabis kost dertiger drie maanden cel
  LEUVEN/TIENEN

  Beetje cannabis kost dertiger drie maanden cel

  Een kruimeltje cannabis kost een 32-jarige man uit Tienen drie maanden cel en 8.000 euro, grotendeels met uitstel. Wagner D. werd op 19 oktober 2019 betrapt in het Sint-Donatuspark in Leuven met 0,15 gram cannabis. Op dat moment waren er kinderen van een jeugdbeweging in het park aan het spelen. D. kwam niet opdagen voor zijn verhoor en negeerde ook een minnelijke schikking. Dat komt hem nu op drie maanden effectieve celstraf te staan en 8.000 euro boete, die is slechts voor 200 euro effectief.