Freek Vanrooy met zijn vrouw Marleen.
Volledig scherm
Freek Vanrooy met zijn vrouw Marleen. © Foto Christian Hennuy

Entertainmentbureau 'BOVA' lanceert artiesten

HOEGAARDENBegin dit jaar startten zanger Freek Vanrooy en zijn echtgenote Marleen Boets uit Hoxem-Hoegaarden met evenementenbureau 'BOVA Entertainment. Ze hebben daarmee het enige bureau in een brede regio. De meeste bureaus bevinden zich in Oost- en West-Vlaanderen of in de buurt van Antwerpen.

 1. Provinciaal domein aan kasteel van Hélécine krijgt grootste speeltoestel van België: “Perfect voor ongezien klim- en klauterplezier, voor jong én oud”
  PREMIUM
  Hélécine/Tienen/Hoegaarden/Landen

  Provinci­aal domein aan kasteel van Hélécine krijgt grootste speeltoe­stel van België: “Perfect voor ongezien klim- en klauterple­zier, voor jong én oud”

  Het kasteel van Hélécine ligt dan wel net over de taalgrens, het provinciaal domein lokt iedere dag heel wat volk. Meer dan de helft van de bezoekers zijn Vlamingen die er komen genieten van de oase aan rust of kiezen voor een stevige wandeling langs de vijvers. Het pronkstuk is een speeltuin van maar liefst 6.000 vierkante meter, en daar komt nu het grootste speeltuig van het land bij: een klauter- en klimtoestel in natuurhout en koorden.
 2. Tiense berg troosteloos en verlaten op traditionele hoogdag van Paasmaandag: “Toch heffen we het glas op betere tijden”
  PREMIUM
  Hakendover

  Tiense berg trooste­loos en verlaten op traditione­le hoogdag van Paasmaan­dag: “Toch heffen we het glas op betere tijden”

  Geen Paasmaandag in Hakendover zonder de paardenprocessie en de talrijke gelegenheidscafé’s. Maar daar besliste corona anders over. En dat al voor het tweede jaar op rij. Dus trokken we deze ochtend naar het dorp waar andere jaren het spektakel makkelijk twintigduizend bezoekers lokt om nu de desolate sfeer te proeven. Toch laten de Hakendovenaars het hoofd niet zakken en bedacht men enkele kleine alternatieven.
 1. Terwijl haar Villa Torre grondig wordt klaargestoomd voor heropstart horeca, is gastvrouw Sabrina aan de slag in het vaccinatiecentrum: “Ook als de horeca weer open mag, zal ik dit blijven doen”
  PREMIUM
  Tienen/Linter

  Terwijl haar Villa Torre grondig wordt klaarge­stoomd voor heropstart horeca, is gastvrouw Sabrina aan de slag in het vaccinatie­cen­trum: “Ook als de horeca weer open mag, zal ik dit blijven doen”

  De heropening van de horeca.... Zal het mogen op de vooropgestelde datum van 1 mei ? Hoewel het voor zowat iedereen nog een groot vraagteken is, lopen de reservaties bij Villa Torre in Linter volop binnen. Een stormloop. Intussen is men volop met verbouwingswerken bezig aan het terras, want heel wat mensen vragen bij de reservatie om net dààr een plekje te hebben. Ook de zoektocht naar extra personeel is bezig, want tijdens de week zullen de plaatsen eveneens volzet zijn. Intussen is Sabrina Pijpops (46) aan de slag als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum.
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den