De Brouwketel in Hoegaarden
Volledig scherm
De Brouwketel in Hoegaarden © RV

Eerste bewoners voor de Brouwketel

De eerste bewoner is in Brouwketel gearriveerd. Het gaat om een gloednieuwe residentie met 20 assistentiewoningen op de voormalige site van de brouwerij Loriers in Hoegaarden. Er wordt verwacht dat vanaf 15 maart ook het bijhorende Pierre Celishof de deuren opent. Het gaat daar om 20 appartementen.

 1. Deze Boutersemse leerlingen landen vanavond samen met de Perseverance op Mars: “Wie weet krijgen we binnenkort wel een brief van een alien”
  PREMIUM
  Boutersem

  Deze Boutersem­se leerlingen landen vanavond samen met de Perseveran­ce op Mars: “Wie weet krijgen we binnenkort wel een brief van een alien”

  Als alles goed gaat, landt de Perseverance - een onbemand Amerikaans ruimtevaartuig - vanavond op de planeet Mars. Aan boord is een microchip met daarop de namen van heel wat aardbewoners, waaronder alle Boutersemse zesdejaars uit het schooljaar 2018-2019. Zij zitten intussen dus in het tweede middelbaar, maar allemaal zitten ze vanavond ongetwijfeld aan het scherm gekluisterd thuis, want de landing is via livestream te volgen. Wij spraken met enkele van hen.
 2. Glabbeek maakt zich zorgen over kostenplaatje van het Tiense vaccinatiecentrum: “Alleen de huurprijs van het gebouw bedraagt ruim 200.000 euro”
  Glabbeek/Tienen

  Glabbeek maakt zich zorgen over kosten­plaat­je van het Tiense vaccinatie­cen­trum: “Alleen de huurprijs van het gebouw bedraagt ruim 200.000 euro”

  In Glabbeek maken ze zich zorgen over de kosten voor het vaccinatiecentrum in Tienen. Dat werd de voorbije weken opgetrokken in het voormalige gebouw van de belastingen aan de Goossensvest. “De huur alleen al bedraagt ruim 200.000 euro, over het volledige kostenplaatje hebben we zelfs nog geen zicht”, zegt schepen van Sociale Zaken Kris Vanwinkelen (Dorpspartij). Ook partijgenoot en burgemeester Peter Reekmans maakt zich zorgen.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!