Paul De Grande
Volledig scherm
PREMIUM
Paul De Grande © VIER

Diefstal Mariabeeld uit Hoksem blijft nazinderen: vier maanden cel gevraagd voor tv-antiquair Paul De Grande

Hoegaarden/JabbekeKunstkenner Paul De Grande - gekend van het televisieprogramma Stukken van Mensen - stond vandaag terecht in de rechtbank van Leuven voor valsheid in geschrifte. De Grande moest een gestolen Mariabeeld teruggeven aan de Kerkfabriek van Hoksem. Met de diefstal zelf heeft hij niks te maken en na een dagvaarding gaf hij het beeldje ook terug, alleen is de vraag: wanneer juist? Volgens de Kerkfabriek vervalste de kunstkenner de datum op het ontvangstbriefje om aan gerechtskosten te ontsnappen. “Nonsens”, klinkt de verdediging.

 1. Luminus Solutions en Vanparijs Engineers bundelen krachten
  Hoegaarden

  Luminus Solutions en Vanparijs Engineers bundelen krachten

  Vanparijs Engineers en Luminus Solutions, twee filialen van Luminus en Dalkia (Groep EDF), fusioneren hun activiteiten om verder te groeien op gebied van energie-efficiënte oplossingen en om hun klanten te helpen hun energieverbruik en CO2-voetafdruk te verkleinen. De twee bedrijven varen voortaan verder onder één vlag: Luminus Solutions. Tot op heden zaten beide bedrijven samen in één gebouw aan het industriepark Bleyveld in Hoegaarden. Vorig jaar bij de voorstelling van de Smartflower bleek al duidelijk dat beide bedrijven nauw samenwerkten. In beide bedrijven waren toen een 50-tal personeelsleden tewerkgesteld.
 2. Restauratie orgel Sint-Gorgonius laat al 45 jaar op zich wachten

  Restaura­tie orgel Sint-Gorgonius laat al 45 jaar op zich wachten

  Onlangs was er een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Allessia Claes (N-VA) tot minister Matthias Diependaele (N-VA) over het orgel van de Hoegaardse Sint-Gorgoniuskerk. Uit het antwoord blijkt dat de gemeente, en dus de Kerkfabriek, verplicht wordt het orgel te restaureren, om op subsidies te kunnen rekenen. “Overdreven”, zegt burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V). “Er is geen dreiging geweest van Erfgoed. We hebben indertijd al aanvragen tot restauratie gedaan, maar dat is nooit doorgegaan. Nu moet de Kerkfabriek een ontwerper aanduiden en een beheersplan opstellen”. Het restauratiedossier loopt evenwel al van 1975.
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"