Het betrokken pand in Gasthuisstraat 11 in Hoegaarden.
Volledig scherm
Het betrokken pand in Gasthuisstraat 11 in Hoegaarden. © Christian Hennuy

De eigenaars van het pand in Gasthuisstraat 11 reageren: “Niet speculeren met onze eigendom”

De eigenaars van het huis en de gronden aan de Gasthuisstraat 11 zijn verbolgen over een bijdrage verschenen in ons blad van 9 november, waarin een woordvoerder van Novus Projects NV stelt dat het afgeblazen project van 20 appartementen en 2 woningen in de Gasthuisstraat-Doelstraat, zou vervangen worden door een nieuw project voor 7 woningen. “Niets van aan”, reageren de eigenaars, die deze verkeerde informatie wensen recht te zetten.

 1. Directeur Sint-Janscollege Roland Severijns: “We kunnen niet onbeperkt leerlingen blijven aannemen”

  Directeur Sint-Janscolle­ge Roland Severijns: “We kunnen niet onbeperkt leerlingen blijven aannemen”

  Ook het Sint-Janscollege in Meldert is noodgedwongen overgeschakeld op een digitaal inschrijvingssysteem. “Ik verwacht niet direct dat er problemen zullen zijn, maar we kunnen niet onbeperkt leerlingen blijven aannemen. Dit jaar schreven er zich 160 eerstejaarsleerlingen in, drie jaar geleden waren er dat nog 98. Volgend schooljaar wordt het beperkt tot 120”, zegt directeur Roland Severijns.
 1. Volgens burgemeester Peter Reekmans komen in onze regio enkel Glabbeek en Landen in aanmerking voor vaccinatiecentra
  Glabbeek

  Volgens burgemees­ter Peter Reekmans komen in onze regio enkel Glabbeek en Landen in aanmerking voor vaccinatie­cen­tra

  Eerder deze week kondigde men al aan dat er in de eerstelijnszone Zuid-Oost Hageland (ELZOH) een vaccinatiecentrum of -centra in Tienen zouden komen, juiste locatie nog ongekend. Daarover moeten de lokale besturen nog overleggen. Volgens burgemeester van Glabbeek Peter Reekmans komen in onze regio enkel Hangaar 44 in Glabbeek en Loods E in Landen in aanmerking.
 2. Zuid-Oost Hageland maakt zich klaar voor komst vaccinatiecentra
  PREMIUM
  Tienen

  Zuid-Oost Hageland maakt zich klaar voor komst vaccinatie­cen­tra

  De eerstelijnszone Zuid-Oost Hageland (ELZOH) die actief is in Tienen, Hoegaarden, Landen, Linter, Zoutleeuw, Boutersem, Kortenaken, Geetbets en Glabbeek, maakt zich op voor de komst van twee vaccinatiecentra. Volgens de richtlijnen van Vlaanderen moet men trachten om per 100.000 inwoners twee vaccinatiecentra op te richten”, zegt voorzitter van ELZOH Ine Tombeur. “In Tienen komt er zeker eentje, dat is de grootste gemeente ook. In de loop van volgende week bekijken we met de verschillende besturen en de huisartsenkring op welke locatie het tweede centrum kan komen. We zitten in een vrij landelijke regio, mogelijk opteren we ook nog voor een mobiel vaccinatiecentrum.”
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen