Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © vertommen

Celstraf voor man die buurmeisje (15) expliciete berichten blijft sturen

HOEGAARDENDe correctionele rechtbank van Leuven heeft een man uit Hoegaarden veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan de helft met uitstel, voor belaging. Hij stuurde verschillende keren, onder invloed van drugs, seksueel getinte berichten en foto’s naar zijn buurmeisje. Zij was op het moment van de feiten 15 jaar oud. 

 1. In tegenstelling tot berichtgeving Rode Kruis zijn noodgoederen zeer welkom: ook vanavond nog inzameling in Hangaar 44
  PREMIUM
  Glabbeek

  In tegenstel­ling tot berichtge­ving Rode Kruis zijn noodgoede­ren zeer welkom: ook vanavond nog inzameling in Hangaar 44

  Op initiatief van schepen van Welzijn Hilde Holsbeeks (Dorpspartij) heeft de gemeente Glabbeek vrijdag het inzamelcentrum Glabbeek Helpt opgestart waar inwoners van Glabbeek en de regio het ganse weekend noodgoederen voor de door het noodweer zwaar getroffen regio’s konden gaan doneren. In tegenstelling tot eerdere berichtgevingen zijn zulke spullen wél welkom voor de vele getroffen burgers. Ook vanavond kunnen mensen nog goederen doneren.
 2. Beetje cannabis kost dertiger drie maanden cel
  LEUVEN/TIENEN

  Beetje cannabis kost dertiger drie maanden cel

  Een kruimeltje cannabis kost een 32-jarige man uit Tienen drie maanden cel en 8.000 euro, grotendeels met uitstel. Wagner D. werd op 19 oktober 2019 betrapt in het Sint-Donatuspark in Leuven met 0,15 gram cannabis. Op dat moment waren er kinderen van een jeugdbeweging in het park aan het spelen. D. kwam niet opdagen voor zijn verhoor en negeerde ook een minnelijke schikking. Dat komt hem nu op drie maanden effectieve celstraf te staan en 8.000 euro boete, die is slechts voor 200 euro effectief.
 1. Vanaf september tot eind 2022 geen huwelijken mogelijk in raadszaal : gemeente investeert in unieke trouwlocaties
  PREMIUM
  Glabbeek

  Vanaf september tot eind 2022 geen huwelijken mogelijk in raadszaal : gemeente investeert in unieke trouwloca­ties

  Glabbeek was afgelopen zomer de eerste gemeente in Vlaanderen die huwelijken in een trouwbos mogelijk maakte. Intussen volgde al enkele gemeenten dit voorbeeld. Maar het gemeentelijk trouwbos langs de Keibergstraat is intussen een jaar later overduidelijk een enorm groot succes. Daarom heeft de gemeente nu een nieuw permanent houten huwelijksprieeltje in haar trouwbos geplaatst en werd er geïnvesteerd in nieuw wit ceremoniemeubilair. En vanaf 1 september 2021 tot eind 2022 kunnen koppels ook trouwen in de prachtige setting van het kasteel van Attenrode-Wever. De gemeente huurt een deel van het kasteel tijdelijk als binnenlocatie tijdens de verbouwingen aan het gemeentehuis. “Bovendien blijven we al deze nieuwe huwelijksformules aan koppels aanbieden tegen de allerlaagste prijs in de ruime regio” aldus de burgemeester.
 2. Hele dag pompen en zandzakjes aanvoeren om zware overstroming te vermijden
  Glabbeek

  Hele dag pompen en zandzakjes aanvoeren om zware overstro­ming te vermijden

  De rivier de Velpe in Bunsbeek stond op woensdagavond omstreeks 23 uur op een alarmerend hoog peil. Meteen werd de gemeentelijke waterdienst en de brandweer opgeroepen om preventieve maatregelen te nemen. Omstreeks middernacht begon de brandweer met zware pompen water uit de zijbeken te pompen naar aanpalende velden, omdat de kleine Velpe al aan het overstromen was. Een grote ramp werd zo vermeden, maar in de loop van donderdagochtend en voormiddag kwamen tocht tientallen straten in Glabbeek blank te staan. De burgemeester kondigde dan ook het gemeentelijk rampenplan af.