Het gemeentehuis van Hoegaarden
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Hoegaarden © Christian Hennuy

Burgemeester Jean-Pierre Taverniers: ‘Wij hebben niet veel keuze bij een fusie’

In verschillende gemeenten van het Hageland woedt op dit ogenblik weer de fusiekoorts. De fusies zouden tegen 2030 verplicht worden. “Wij hebben in Hoegaarden niet veel keuze, want we zijn geklemd tussen Tienen en Wallonië”, zegt burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V).

 1. Terwijl haar Villa Torre grondig wordt klaargestoomd voor heropstart horeca, is gastvrouw Sabrina aan de slag in het vaccinatiecentrum: “Ook als de horeca weer open mag, zal ik dit blijven doen”
  PREMIUM
  Tienen/Linter

  Terwijl haar Villa Torre grondig wordt klaarge­stoomd voor heropstart horeca, is gastvrouw Sabrina aan de slag in het vaccinatie­cen­trum: “Ook als de horeca weer open mag, zal ik dit blijven doen”

  De heropening van de horeca.... Zal het mogen op de vooropgestelde datum van 1 mei ? Hoewel het voor zowat iedereen nog een groot vraagteken is, lopen de reservaties bij Villa Torre in Linter volop binnen. Een stormloop. Intussen is men volop met verbouwingswerken bezig aan het terras, want heel wat mensen vragen bij de reservatie om net dààr een plekje te hebben. Ook de zoektocht naar extra personeel is bezig, want tijdens de week zullen de plaatsen eveneens volzet zijn. Intussen is Sabrina Pijpops (46) aan de slag als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum.
 2. Dame met voorlopig rijbewijs verliest controle over haar wagen en laat ravage achter
  Hoegaarden

  Dame met voorlopig rijbewijs verliest controle over haar wagen en laat ravage achter

  Een 38-jarige dame uit Tienen reed donderdag rond 13.25 uur met haar Fiat in de Arthur Putzeysstraat in de richting van de Gasthuisstraat. De dame verloor echter de controle over haar stuur en reed met haar wagen tegen de zijgevel van een woning, vervolgens een zitbank en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een verkeerspaal. De bestuurster beschikte over een voorlopig rijbewijs. Bij het incident raakte geen andere partij betrokken en raakte niemand gewond. De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen van het ongeval.
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee