Poëzie met krijt op de stoep voor de bib (foto bib)
Volledig scherm
Poëzie met krijt op de stoep voor de bib (foto bib) © RV

Bibliotheek pakt uit tijdens de jaarlijkse Poëzieweek

Ook de bibliotheek van Hoegaarden staat de hele week in het teken van poëzie. Thema van deze negende editie is ‘Samen’. 

 1. Alinda Van der Cruysen moet drie decennia na de feiten 15 jaar de cel in voor moord op twee bejaarde familieleden: “Ik vrees dat zij er fysiek niet klaar voor is”
  PREMIUM
  LEUVEN/TIENEN

  Alinda Van der Cruysen moet drie decennia na de feiten 15 jaar de cel in voor moord op twee bejaarde familiele­den: “Ik vrees dat zij er fysiek niet klaar voor is”

  Alinda Van der Cruysen (47) krijgt geen nieuw assisenproces. In november vorig jaar werd ze in het Leuvense assisenhof veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de dubbele moord op haar grootoom en -tante, 29 jaar geleden in Tienen. Van der Cruysen heeft haar betrokkenheid bij de gruwelmoord altijd ontkend. Na haar veroordeling stapte ze naar Cassatie met het oog op een nieuw proces, maar daar ving de Schotense nu bot.
 2. Deze Boutersemse leerlingen landen vanavond samen met de Perseverance op Mars: “Wie weet krijgen we binnenkort wel een brief van een alien”
  PREMIUM
  Boutersem

  Deze Boutersem­se leerlingen landen vanavond samen met de Perseveran­ce op Mars: “Wie weet krijgen we binnenkort wel een brief van een alien”

  Als alles goed gaat, landt de Perseverance - een onbemand Amerikaans ruimtevaartuig - vanavond op de planeet Mars. Aan boord is een microchip met daarop de namen van heel wat aardbewoners, waaronder alle Boutersemse zesdejaars uit het schooljaar 2018-2019. Zij zitten intussen dus in het tweede middelbaar, maar allemaal zitten ze vanavond ongetwijfeld aan het scherm gekluisterd thuis, want de landing is via livestream te volgen. Wij spraken met enkele van hen.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!