Altenaken vrijdagavond weer open

Na 14 dagen werken in Altenaken gaat vrijdagavond de weg weer open. Heel wat bestuurders hebben zich niet aan de verkeersreglementen gehouden en zijn vanuit de Bleystraat de invalsweg opgereden. Wie betrapt werd, zal zwaar beboet worden.

 1. Toch een Christus Koning viering

  Toch een Christus Koning viering

  Eén keer per jaar bij Christus Koning komt de hele Chirogroep van Hoegaarden, zowel Breydel als Alpaïdis, jongens en meisjes, leiding en leden, ouders en oud-leiding naar de kerk voor een feestelijke viering. Deze Chirogroep telt ongeveer 30 jongvolwassenen in de leiding en 300 leden. Dit betekent anders een bomvolle Sint-Gorgoniuskerk. Dit jaar in coronatijd waren er alleen 6 personen van de leiding, de voorgangers en de jeugdpastor. De viering werd gelivestreamd.
 2. Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met zorgmanager Sonja Krawinckel: “Medewerkers moeten nu soms plots dingen doen die ze al járen niet meer hebben gedaan”
  PREMIUM
  Tienen

  Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met zorgmana­ger Sonja Krawinckel: “Medewer­kers moeten nu soms plots dingen doen die ze al járen niet meer hebben gedaan”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met Covid-patiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Japanse robot van 18 meter hoog zet eerste stapjes
  Play

  Japanse robot van 18 meter hoog zet eerste stapjes