Een 45-tal mensen kwamen naar de afsluitende activiteit.
Volledig scherm
Een 45-tal mensen kwamen naar de afsluitende activiteit. © Christian Hennuy

Actie vraagt aandacht voor psychisch leed van jongeren

HoegaardenOp het Gemeenteplein van Hoegaarden werd zes zondagen na elkaar actie gevoerd om aandacht te vragen voor het psychisch leed van vooral jongeren in deze coronatijden. Er kwamen een 45-tal mensen naar de afsluitende actie, om mee liedjes te zingen, begeleid door djembéspelers.

 1. ‘Glabbeek Helpt’ levert drie vrachtwagens en twaalf bestelwagens aan noodgoederen in Trooz, Pepinster en Verviers
  PREMIUM
  Glabbeek

  ‘Glabbeek Helpt’ levert drie vrachtwa­gens en twaalf bestelwa­gens aan noodgoede­ren in Trooz, Pepinster en Verviers

  De inzamelactie van de gemeente Glabbeek voor de slachtoffers van de zondvloed in Wallonië was een groot succes. De voorbije dagen heeft de organisatie van ‘Glabbeek Helpt’ maar liefst drie vrachtwagens en twaalf bestelwagens aan hulpgoederen geleverd in drie getroffen gemeentes. Meer dan 1.500 gezinnen uit Glabbeek en uit de regio hebben goederen geschonken.
 2. Vanaf september tot eind 2022 geen huwelijken mogelijk in raadszaal : gemeente investeert in unieke trouwlocaties
  PREMIUM
  Glabbeek

  Vanaf september tot eind 2022 geen huwelijken mogelijk in raadszaal : gemeente investeert in unieke trouwloca­ties

  Glabbeek was afgelopen zomer de eerste gemeente in Vlaanderen die huwelijken in een trouwbos mogelijk maakte. Intussen volgde al enkele gemeenten dit voorbeeld. Maar het gemeentelijk trouwbos langs de Keibergstraat is intussen een jaar later overduidelijk een enorm groot succes. Daarom heeft de gemeente nu een nieuw permanent houten huwelijksprieeltje in haar trouwbos geplaatst en werd er geïnvesteerd in nieuw wit ceremoniemeubilair. En vanaf 1 september 2021 tot eind 2022 kunnen koppels ook trouwen in de prachtige setting van het kasteel van Attenrode-Wever. De gemeente huurt een deel van het kasteel tijdelijk als binnenlocatie tijdens de verbouwingen aan het gemeentehuis. “Bovendien blijven we al deze nieuwe huwelijksformules aan koppels aanbieden tegen de allerlaagste prijs in de ruime regio” aldus de burgemeester.