1. Voordelig naar het vaccinatiecentrum kan met de “VacciTaxi”
  Tienen/Landen/Boutersem/Hoegaarden/Linter/Zoutleeuw/Kortenaken/Geetbets

  Voordelig naar het vaccinatie­cen­trum kan met de “VacciTaxi”

  Acht gemeenten van de Eerstelijnszone Zuidoost Hageland slaan de handen in elkaar en bieden met het project ‘Vaccitaxi’ 65-plussers de gelegenheid om tegen een voordelig tarief een taxi te nemen naar de vaccinatiecentra in Tienen en Landen. In overleg met de burgemeesters uit de regio werd een uniform tarief van 5 euro per persoon (heen- en terugrit inbegrepen) vastgelegd.
 1. Tienen/Hoegaarden/Boutersem/Linter/Landen/Kortenaken/Zoutleeuw/Geetbets

  Voordelig naar het vaccinatie­cen­trum kan met de “VacciTaxi”

  Acht gemeenten van de Eerstelijnszone Zuidoost Hageland slaan de handen in elkaar en bieden met het project ‘Vaccitaxi’ 65-plussers de gelegenheid om tegen een voordelig tarief een taxi te nemen naar de vaccinatiecentra in Tienen en Landen. In overleg met de burgemeesters uit de regio werd een uniform tarief van 5 euro per persoon (heen- en terugrit inbegrepen) vastgelegd.
 2. Alinda Van der Cruysen moet drie decennia na de feiten 15 jaar de cel in voor moord op twee bejaarde familieleden: “Ik vrees dat zij er fysiek niet klaar voor is”
  PREMIUM
  LEUVEN/TIENEN

  Alinda Van der Cruysen moet drie decennia na de feiten 15 jaar de cel in voor moord op twee bejaarde familiele­den: “Ik vrees dat zij er fysiek niet klaar voor is”

  Alinda Van der Cruysen (47) krijgt geen nieuw assisenproces. In november vorig jaar werd ze in het Leuvense assisenhof veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de dubbele moord op haar grootoom en -tante, 29 jaar geleden in Tienen. Van der Cruysen heeft haar betrokkenheid bij de gruwelmoord altijd ontkend. Na haar veroordeling stapte ze naar Cassatie met het oog op een nieuw proces, maar daar ving de Schotense nu bot.
 3. Zowat helft chauffeurs van transportbedrijf staat vast over heel Europa door storing internet: Proximus krijgt het niet opgelost, wij na één telefoontje wel
  PREMIUM
  Tienen

  Zowat helft chauffeurs van transport­be­drijf staat vast over heel Europa door storing internet: Proximus krijgt het niet opgelost, wij na één telefoon­tje wel

  Michel Engelbosch, zaakvoerder van het gelijknamige transportbedrijf Engelbosch in het Industriepark in Tienen, zit met de handen in het haar. “Sinds maandag zitten we zonder internet. Door corona gebeurt echter zo goed als alles online. Boekingen, een container ophalen in de haven van Antwerpen: lukt niet. Onze telefoons doen het ook niet, dus wij kunnen geen klanten bereiken en zij ons niet”, zucht Michel, die 42 vrachtwagens over heel Europa heeft rondrijden.
 1. Oppositieraadslid Herwig Princen bevraagt burgemeester over knelpunten op schoolroutes
  Hoegaarden

  Oppositie­raads­lid Herwig Princen bevraagt burgemees­ter over knelpunten op schoolrou­tes

  “De Vlaamse overheid investeert in verkeersveilige schoolroutes. De school- of fietsroute van huis naar school is niet altijd en overal even veilig. Minister Lydia Peeters wil niet enkel de schoolomgeving, maar nu ook de schoolroutes aanpakken”, zo leidde Gewoon Wit oppositieraadslid Herwig Princen zijn betoog in, om te weten te komen of de gemeente Hoegaarden de knelpunten op schoolroutes al had overgemaakt aan de Minister.
 1. Glabbeek maakt zich zorgen over kostenplaatje van het Tiense vaccinatiecentrum: “Alleen de huurprijs van het gebouw bedraagt ruim 200.000 euro”
  Glabbeek/Tienen

  Glabbeek maakt zich zorgen over kosten­plaat­je van het Tiense vaccinatie­cen­trum: “Alleen de huurprijs van het gebouw bedraagt ruim 200.000 euro”

  In Glabbeek maken ze zich zorgen over de kosten voor het vaccinatiecentrum in Tienen. Dat werd de voorbije weken opgetrokken in het voormalige gebouw van de belastingen aan de Goossensvest. “De huur alleen al bedraagt ruim 200.000 euro, over het volledige kostenplaatje hebben we zelfs nog geen zicht”, zegt schepen van Sociale Zaken Kris Vanwinkelen (Dorpspartij). Ook partijgenoot en burgemeester Peter Reekmans maakt zich zorgen.
 1. Reisblog van Tiens koppel genomineerd voor Belgian Travel Blog Awards: “Tijdens de lockdown trokken we op ontdekkingstocht in eigen land”
  PREMIUM
  Tienen

  Reisblog van Tiens koppel genomi­neerd voor Belgian Travel Blog Awards: “Tijdens de lockdown trokken we op ontdek­kings­tocht in eigen land”

  Marlo Delforge (33) en Kristof Oliviers (36) uit Tienen houden enorm veel van reizen. Vier jaar geleden besloten ze hun verhalen te delen op een eigen reisblog. Eerst scoorde die vooral goed bij familie en vrienden, maar door de mond-aan-mond reclame bereikte hun blog snel ook het grote publiek. Intussen is hun blog in liefst drie categorieën genomineerd voor de Belgian Travel Blog Awards. En dat voor een koppel dat het reizen van thuis uit nooit heeft meegekregen. “Als kinderen zijn we nooit verder dan Frankrijk geraakt.”
 2. Deze Boutersemse leerlingen landen vanavond samen met de Perseverance op Mars: “Wie weet krijgen we binnenkort wel een brief van een alien”
  PREMIUM
  Boutersem

  Deze Boutersem­se leerlingen landen vanavond samen met de Perseveran­ce op Mars: “Wie weet krijgen we binnenkort wel een brief van een alien”

  Als alles goed gaat, landt de Perseverance - een onbemand Amerikaans ruimtevaartuig - vanavond op de planeet Mars. Aan boord is een microchip met daarop de namen van heel wat aardbewoners, waaronder alle Boutersemse zesdejaars uit het schooljaar 2018-2019. Zij zitten intussen dus in het tweede middelbaar, maar allemaal zitten ze vanavond ongetwijfeld aan het scherm gekluisterd thuis, want de landing is via livestream te volgen. Wij spraken met enkele van hen.
 1. Voorzitter Glabbeekse hondenschool GHS vreest voor trouwe viervoeters die tijdens pandemie in huis werden gehaald: “Wat als baasjes straks weer werken gaan en beseffen dat ze eigenlijk geen tijd hebben?”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Voorzitter Glabbeekse honden­school GHS vreest voor trouwe viervoe­ters die tijdens pandemie in huis werden gehaald: “Wat als baasjes straks weer werken gaan en beseffen dat ze eigenlijk geen tijd hebben?”

  De Glabbeekse hondenschool GHS bestaat dit jaar precies 25 jaar, maar ook zij zullen het voorlopig zonder feest moeten stellen door de coronamaatregelen. Wij hadden een babbel met voorzitter Erwin Vanlangendonck (46), die er net niet van bij het begin bij is en zelf drie honden heeft. Hij deelt zijn geheimen over hoe je een hond kan laten luisteren tijdens de wandeling, maar uit ook zijn bekommernissen over de pandemie en het gevolg ervan voor sommige trouwe viervoeters.
 1. Met Valentijn een speciaal menu afhalen, gewoon lekker naar de frituur of toch liever iets specialer zoals bierpralines? Je vindt het allemaal in het Hageland
  PREMIUM
  Tienen/Diest/Boutersem/Aarschot/Tielt-Winge/Glabbeek

  Met Valentijn een speciaal menu afhalen, gewoon lekker naar de frituur of toch liever iets specialer zoals bierprali­nes? Je vindt het allemaal in het Hageland

  Nu we ook Valentijn in eigen kot moeten vieren is er een groot online aanbod om je geliefde toch te verwennen. Of het nu gaat om gastronomisch dineren, een romantisch ontbijt of een origineler cadeau: je vindt het allemaal in het Hageland. We sommen voor u graag een aantal mogelijkheden op.
 2. Ruimt jouw kind niet graag op? Juf Sara zorgt met prentenboek ‘Alieke het Rommelmieke’ voor wat extra motivatie
  PREMIUM
  Glabbeek

  Ruimt jouw kind niet graag op? Juf Sara zorgt met prenten­boek ‘Alieke het Rommelmie­ke’ voor wat extra motivatie

  Het is geen geheim dat kinderen vaak een hekel hebben aan hun kamer of rondslingerend speelgoed opruimen. Sara Reinquin (29), zelf leerkracht in het eerste leerjaar in de Via Basisschool St. Jozef in Tienen, heeft een prentenboek gemaakt dat helemaal in het teken staat van opruimen en dat jouw kleine rommelmakertjes extra zal motiveren. Het proberen waard!
 1. Welke is de rijkste club van Hoegaarden: de hockeyclub of de voetbalclub?
  PREMIUM

  Welke is de rijkste club van Hoegaarden: de hockeyclub of de voetbal­club?

  Op de gemeenteraad in Hoegaarden rees de vraag waarom twee financieringsdossiers voor twee grote clubs in Hoegaarden anders aangepakt worden. Zo zal er aan de hockeyclub in Hoegaarden een waarborg verleend worden voor een lening van 643.000 euro, terwijl aan SC Out-Hoegaarden een renteloze lening van 450.000 euro wordt verleend. Voor de hockeyclub gaat het om de heraanleg van het terrein en een nieuw half terrein, terwijl de voetbalclub de kleedkamers en de kantine gaat vernieuwen. Betekent dit dat de hockeyclub er financieel beter voorstaat dan de voetbalclub?
 1. Jeugdhuis de Klup 10 jaar na de verhuis naar de Tiensestraat

  Jeugdhuis de Klup 10 jaar na de verhuis naar de Tiense­straat

  Op 12 februari is het exact 10 jaar geleden dat jeugdhuis ‘de Klup’ in Hoegaarden van de Doelstraat naar de Tiensestraat aan de sporthal verhuisde. Het jeugdhuis viert dit jaar de 55ste verjaardag, maar door corona verlopen de activiteiten al een tijdje in mineur. Deze week worden er bij de mensen aan huis wel Valentijnboxen geleverd, maar het is toch wachten op de versoepelingen om de activiteiten te kunnen hervatten. “In 2020 maakten we een vervelend jaar mee. Vanaf de eerste lockdown tot begin oktober waren we dicht. En toen we na de verbouwingen open gingen in oktober, moesten we twee weken later weer sluiten”, zegt voorzitter Kim Hennuy.