Politiezone Antwerpen
Volledig scherm
© Politiezone Antwerpen

Twee mannen riskeren tot 9 jaar cel voor gewapende overval op geldkoerier

HobokenLarbi S. en Abdelhamid F. riskeren respectievelijk 9 en 8 jaar cel omdat ze in oktober vorig jaar een geldkoerier overvielen in Hoboken. Dat schrijft Belga. Larbi S. ging het slachtoffer te lijf, terwijl zijn kompaan het geld meenam. Beide beklaagden hebben al een aardig gevuld strafregister, met onder meer diefstal met geweld, verkrachting en slagen en verwondingen.

 1. Allicht géén provinciaal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Allicht géén provinci­aal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”

  De provincie Antwerpen gaat dit najaar allicht géén provinciaal vuurwerkverbod opleggen. Vorig jaar was dat wel het geval. Het kreeg daarvoor al verschillende vragen van burgemeesters, maar de provincie heeft die vragen doorgestuurd naar de federale overheid. “Het voordeel van een verbod op provinciaal niveau weegt niet op tegen de wrevel en frustratie die het veroorzaakt tenzij je het federaal oplegt.” Vorig jaar was er zelfs een verbod op het bezit van vuurwerk.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 1. Jürgen (51) brengt 11.200 Duvelfans samen in Facebookgroep: “Ruildrang is nog nooit zo groot geweest”
  PREMIUM
  Aartselaar

  Jürgen (51) brengt 11.200 Duvelfans samen in Facebook­groep: “Ruildrang is nog nooit zo groot geweest”

  Wat begon met de droom om Duvelliefhebbers te verenigen, is uitgedraaid op een onverhoopt succes. Aartselarenaar Jürgen Vermaas (51) beheert nu al drie jaar de ‘Duvel Liefhebbers/Collectors’-groep op Facebook. Daar wisselen meer dan 11.000 Duvelfans over het hele land en daarbuiten dagelijks collectors-items uit en delen ze hun passie voor het Puurse goud. “Het gaat om meer dan puur het materiële. Uit onze liefde voor Duvel zijn al vriendschappen gegroeid.”
 2. Softwarefout bij slimme camera: íedereen die op 3 november Collegewijk inreed, kreeg een boete in de bus
  EDEGEM

  Software­fout bij slimme camera: íedereen die op 3 november College­wijk inreed, kreeg een boete in de bus

  Wie sinds 1 september met de wagen door de Collegewijk rijdt zonder dat hij daar mag zijn, wordt opgepikt door een slimme ANPR-camera en moet een gas-boete van 58 euro betalen. Op 3 november echter werkte het systeem niet en kreeg íedereen een boete, ook buurtbewoners en andere bestuurders op de witte lijst. Bijzonder genoeg kunnen die boetes niet zomaar geseponeerd worden en moet de burger zelf actie ondernemen.
 3. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.