Onderzoekers schatten het goed bewaarde skelet van een mammoet dat opgegraven werd in Hoboken zo'n 10.000 tot 30.000 jaar oud.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoekers schatten het goed bewaarde skelet van een mammoet dat opgegraven werd in Hoboken zo'n 10.000 tot 30.000 jaar oud. © RV

Skelet van 20.000 jaar oude mammoet binnenkort jaar lang te bewonderen in Hoboken: “Pascal heeft het ereburgerschap wel verdiend”

HobokenVanaf vrijdag 24 juni vindt er in het binnenfort van Fort 8 een jaar lang een buitengewone expo plaats. Bezoekers kunnen er kennismaken met de oudste inwoner van Hoboken: mammoet Pascal. Deze werd meer dan honderd jaar geleden opgegraven en reisde intussen de wereld rond. Met een promotiestunt wil het district het intacte skelet van zo’n 20.000 jaar oud aan het brede publiek tentoonstellen.

  1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
    TV

    ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

    Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.