Op het terrein van het natuurreservaat Hobokense Polder wil de Compagnie Maritime Belge (CMB) een Maritieme Campus Antwerpen (MCA) realiseren. Maar dat ziet Natuurpunt niet zitten.
Volledig scherm
Op het terrein van het natuurreservaat Hobokense Polder wil de Compagnie Maritime Belge (CMB) een Maritieme Campus Antwerpen (MCA) realiseren. Maar dat ziet Natuurpunt niet zitten. © Klaas De Scheirder

Natuurpunt verzet zich tegen bouw Maritieme Campus op Hobokense Polder

HobokenNatuurpunt heeft zondag actie gevoerd tegen de bouw van de Maritieme Campus Antwerpen (MCA) op de voormalige BP-site ten zuiden van Antwerpen. De natuurorganisatie vreest dat de geplande hoogbouw een verstorend effect zal hebben op het aanpalende waardevolle natuurgebied Hobokense Polder.

  1. Hemiksems zwembad sluit eind deze maand al, tot frustratie van zwemclubs: “We worden op straat gezet”
    PREMIUM
    Hemiksem

    Hemiksems zwembad sluit eind deze maand al, tot frustratie van zwemclubs: “We worden op straat gezet”

    Het gemeentelijk zwembad van Hemiksem gaat eind deze maand al definitief dicht. Normaal was het bad pas dichtgegaan als het nieuwe intergemeentelijke zwembad in Aartselaar klaar zou zijn, maar dat is pas begin januari het geval. De Hemiksemse zwemverenigingen komen daarmee in een lastig parket te zitten: zij dreigen het komende halfjaar zonder zwemwater te vallen – en ook daarna is er nog lang geen zekerheid.