De gezichten achter wijk Moretusburg: Postbode Bertalan, bewoonster Christel De Maeyer, en bewoner Eugene.
Volledig scherm
PREMIUM
De gezichten achter wijk Moretusburg: Postbode Bertalan, bewoonster Christel De Maeyer, en bewoner Eugene. © De Freine/Tessa Kraan

Hoe Moretusburg rond Umicore in 2021 een spookdorp werd: “Krakers en dealers hebben hier nu zo goed als vrij spel”

HobokenVerlaten speeltuinen, verloederde voortuinen en amper een ziel op straat: de wijk Moretusburg in Hoboken verloor dit jaar haar laatste veren. Bewoners vertrekken er massaal sinds beslist werd dat Umicore het gebied sloopt om er in 2023 een groene bufferzone te plaatsen tegen gifwolken. “Niemand wou weg", zegt een buurtbewoonster. “Maar we hadden geen keuze." Of hoe de woonwijk rond Umicore in 2021 een spookdorp werd.

 1. Sportcomplex van Beerschot doelwit van aanslag in drugsmilieu: “Jeugdspeler F. moet eruit”
  PREMIUM

  Sportcom­plex van Beerschot doelwit van aanslag in drugsmili­eu: “Jeugdspe­ler F. moet eruit”

  Een 18-jarige Nederlander Saverio B. staat terecht voor een aanslag met een vuurwerkbom tegen de kantine van het jeugdcomplex van Beerschot. Samen met zijn neefje spoot hij ook een dreigement in graffiti op de zijgevel: “F. moet eruit." Die ‘F.’ staat voor een jeugdspeler van Beerschot, van wie de oudere broers in het drugsmilieu zitten. Saverio B. kwam woensdag alvast met een opmerkelijke vraag naar de rechtbank.
  Antwerpen
 2. Museum DIVA is terug van weggeweest, en kreeg make-over

  Museum DIVA is terug van weggeweest, en kreeg make-over

  Op vrijdag 24 maart heropent het vernieuwde DIVA-museum in Antwerpen. Het museum was enkele maanden gesloten door ingrijpende renovatiewerken. Het parcours van de vaste expo is helemaal omgegooid en er zijn een aantal nieuwe aanwinsten te bewonderen. Op zaterdag 25 maart en zondag 26 maart staat er een feestelijk heropeningsweekend gepland, vandaag al kregen minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) en schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) alvast een rondleiding.
  Antwerpen