De urne van Robbe De Hert werd vandaag begraven tussen de 'Grote Antwerpenaren' in het Schoonselhof in Hoboken.
Volledig scherm
De urne van Robbe De Hert werd vandaag begraven tussen de 'Grote Antwerpenaren' in het Schoonselhof in Hoboken. © RV

‘Grote Antwerpenaar’ Robbe De Hert krijgt laatste rustplek op Schoonselhof

HobokenAntwerpse iconen leven na hun overlijden altijd voort, en dat is bij Robbe De Hert niet anders. De filmregisseur kreeg één jaar na zijn dood een volwaardige urne-begrafenis op het Schoonselhof. In bijzijn van vrienden en familie werd hij zaterdag vereeuwigd tussen de ‘Grote Antwerpenaren’.

 1. Nieuwe expo én 1971 nieuwe replica’s exact 50 jaar nadat ‘Man In Space' op de maan werd gezet: “Of ik het zelf niet wil bezoeken op de maan? Ik ben al blij als ik in Antwerpen geraak”
  ANTWERPEN/WIJNEGEM

  Nieuwe expo én 1971 nieuwe replica’s exact 50 jaar nadat ‘Man In Space' op de maan werd gezet: “Of ik het zelf niet wil bezoeken op de maan? Ik ben al blij als ik in Antwerpen geraak”

  De wereldwijd gerenommeerde Paul Van Hoeydonck (96) is de enige kunstenaar ter wereld die met zekerheid kan zeggen dat er kunst van hem op de maan te bezichtigen is. In 1971 plaatsten Amerikaanse astronauten zijn beeldje ‘Fallen Astronaut’ - origineel ‘Man In Space’ - op het hemellichaam. Vijftig jaar later maakt Van Hoeydonck exact 1971 replica’s die je kan bezichtigen in zijn nieuwe expo in WM Gallery.
 2. Sterrenchefs van Hertog Jan openen nu ook Bar Bulot in Botanic
  ANTWERPEN

  Sterren­chefs van Hertog Jan openen nu ook Bar Bulot in Botanic

  Sterrenchefs Gert De Mangeleer en Joachim Boudens openen donderdag Bar Bulot naast hun Hertog Jan in Botanic aan het Mechelseplein. Bar Bulot zag in 2019 het levenslicht in Brugge als seafoodrestaurant maar groeide uit tot een zaak waar ook vleesliefhebbers aan hun trekken komen. In 2021 ontving Bar Bulot een Michelinster en werd het brasserie van het jaar volgens Gault&Millau. Nu is er dus ook een Bar Bulot in de Koekenstad.