Buurtrestaurant Dagschotel in Merksem. Vrijdag opent een tweede restaurant in Hoboken.
Volledig scherm
Buurtrestaurant Dagschotel in Merksem. Vrijdag opent een tweede restaurant in Hoboken. © Klaas De Scheirder

Goedkoop én milieuvriendelijk: tweede buurtrestaurant Dagschotel opent vrijdag in Hoboken

HobokenIn de Paul Vekemanslaan in Hoboken opent vrijdag 1 oktober het tweede filiaal van Dagschotel, een buurtrestaurant dat inzet op het duurzaam en milieuvriendelijk afhalen en leveren van maaltijden. Inwoners van Hoboken, Antwerpen-Kiel en Wilrijk-Valaar kunnen er voor een spotprijsje verse maaltijden verkrijgen.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Museum voor Schone Kunsten blijft nog jaar dicht, maar deze duizend feestvarkens mochten er wel al de boel op stelten zetten
  ANTWERPEN

  Museum voor Schone Kunsten blijft nog jaar dicht, maar deze duizend feestvar­kens mochten er wel al de boel op stelten zetten

  Over een klein jaar opent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) na meer dan tien jaar renovatiewerken éindelijk de deuren. Maar duizend feestvarkens konden afgelopen weekend al eens proeven van het interieur van het schoonste monument van ’t stad. De Gentse broers achter danceduo Curtis Alto organiseerde er die dagen lang ‘IIImagine’. “Bij een concert in een museum denk je meteen zoiets artyfarty, maar niets bleek minder waar”