Gevangene overleden na verblijf in isoleercel: “Hij zei dat hij zich niet goed voelde, maar ze weigerden hem te helpen”

De 30-jarige Yassine S. uit Hoboken is zondag overleden in de gevangenis van Leuven. Zijn familie klaagt de gevangenisdirectie aan omdat zij weigerde Yassine naar het ziekenhuis over te brengen. Het parket van Leuven is een onderzoek gestart.

7 reacties

 • Jo Bosman

  3 maanden geleden
  Gevangene of niet. Een persoon, wie dat ook zijn moge niet de nodige medische verzorging geven of geen hulp bieden is strafbaar volgens onze wetten. Dat geld dus ook voor gevangenis Directie, cipiers enz . Voor het niet verlenen van hulp word een burger zwaar gestraft als de persoon komt te overlijden.
 • Danny Bael

  3 maanden geleden
  Blijf daar gewoon weg dan stelt dat probleem zich niet
 • Nancy Goyvaerts

  3 maanden geleden
  Tja, statistisch heb je meer kans te overlijden in de gevangenis dan braaf thuis. Preventief u aan de wet, normen en waarden kan dus helpen.
 • Bob De Visser

  3 maanden geleden
  Heeft die man de slachtoffers van , ondermeer , de brandstichting waarvoor hij veroordeeld was dan geholpen ? Voor een veroordeling van 10 jaar moet je toch wat op de kerfstok hebben . Altijd éénrichtingsverkeer bij dat soort .
 • Annique vantorre

  3 maanden geleden
  Ik vind dit moord. De Minister van Justitie moet opstappen. Dit kan niet meer. Sorry.
 1. Op bezoek in het waterslot van Robert (71), waar onthoofde Corneel nog rondspookt: “Niet echt energieneutraal, maar zonnepanelen passen niet, hé”
  PREMIUM
  Aartselaar

  Op bezoek in het waterslot van Robert (71), waar onthoofde Corneel nog rondspookt: “Niet echt energieneu­traal, maar zonnepane­len passen niet, hé”

  Al meer dan zeven eeuwen lang staat Kasteel Cleydael te pronken op eiken palen, midden in een vijver aan de Grote Struisbeek. Het indrukwekkende bouwwerk verkeerde in bijzonder slechte staat toen Robert Coosemans (71) er in 2009 eigenaar van werd. Sindsdien probeert de kasteelheer het waterslot stap voor stap de glorie van weleer te geven én het voor te bereiden op de toekomst. “Ik werd verliefd op de uitdaging die ik hier vond”, vat Robert het samen. Tijd voor een rondleiding.
 2. Antwerpse Liefkenshoektunnel vorig jaar drie keer langer tolvrij
  Antwerpen

  Antwerpse Liefkens­hoek­tun­nel vorig jaar drie keer langer tolvrij

  De Antwerpse Liefkenshoektunnel moest vorig jaar ruim drie keer langer tolvrij gemaakt worden dan in de jaren ervoor. Dat schrijft Gazet van Antwerpen op basis van cijfers van de nv Tunnel Liefkenshoek. Aangezien de Vlaamse overheid moet opdraaien voor die tolvrije passages, lag de rekening ook een pak hoger dan in andere jaren. Doorheen het jaar vloeide er elke dag gemiddeld een kwart miljoen euro tolgeld door de tunnel.