1. Frank (72) bouwt indrukwekkend kerstdorp van 30 vierkante meter groot: “Een maand lang elke dag aan gewerkt”
  PREMIUM
  Hemiksem

  Frank (72) bouwt indrukwek­kend kerstdorp van 30 vierkante meter groot: “Een maand lang elke dag aan gewerkt”

  De sacristie van het heemmuseum in de Sint-Bernardusabdij wordt dezer dagen opnieuw ingepalmd door het gigantische miniatuurkerstdorp van Frank Smet (72). Met zo’n 30 vierkante meter is het een stukje kleiner dan dat van vorig jaar — toen was het eerder een provincie, dixit Frank. Maar laat er geen twijfel over bestaan: het resultaat is nog altijd bijzonder indrukwekkend. “Je komt ogen tekort om alles te bekijken.”
 1. LEVENSVERHAAL. Hemiksemse voetbalwereld rouwt om clubman Peter Poppé (61): “Vertrouwenspersoon, terreinverzorger, sportief manager, ... Peter was het allemaal”
  PREMIUM
  Hemiksem

  LEVENSVER­HAAL. Hemiksemse voetbalwe­reld rouwt om clubman Peter Poppé (61): “Vertrou­wens­per­soon, terreinver­zor­ger, sportief manager, ... Peter was het allemaal”

  Oxford Hemiksem - en bij uitbreiding de hele lokale voetbalwereld - verkeert in een diepe rouw. De derdeprovincialer moest afscheid nemen van duivel-doet-al Peter Poppé (61), die dinsdag overleed na een herseninfarct. De Hemiksemnaar was meer dan twintig jaar bij ‘den Oxford’ betrokken. “De club was zijn tweede thuis”, zegt zoon Jordy (33). “Iedere dag was hij ermee bezig.” Voorzitter Jeroen Jacobs verduidelijkt wat Peter allemaal voor de club betekende.
 1. 35 arrestaties tijdens opstootjes na WK-winst Marokko: ‘buurtvaders’ voorkomen dat confrontatie tussen jongeren en politie uit de hand loopt
  PREMIUM
  Antwerpen

  35 arresta­ties tijdens opstootjes na WK-winst Marokko: ‘buurtva­ders’ voorkomen dat confronta­tie tussen jongeren en politie uit de hand loopt

  Marokko wint zijn WK-match tegen Canada en stoot zo door naar de achtste finales. In Antwerpen komen supporters - net zoals bij de vorige wedstrijd - massaal op straat om de overwinning te vieren. Het feest verliep grotendeels zonder problemen, maar net als zondag waren er ook nu weer heethoofden aanwezig. Enkele ouderen en buurtvaders slaagden erin om een confrontatie met de politie te vermijden. “De jongens zijn lachend en feestend weer naar achteren gelopen”

Uit-tips Antwerpen

 1. Antwerpse Dirk (64) steunt vrouwenteam tijdens Scheldecross: “We willen ongelijkheid in veldrijden wegwerken, ook al is er nog een lange weg te gaan”
  ANTWERPEN

  Antwerpse Dirk (64) steunt vrouwen­team tijdens Schelde­cross: “We willen ongelijk­heid in veldrijden wegwerken, ook al is er nog een lange weg te gaan”

  Gendergelijkheid. Dat is waar Dirk Verbeeck (64) voor strijdt met zijn bedrijf Bonache. De prijs voor gendergelijkwaardigheid die Bonache dit jaar kreeg, weerspiegelt zich ook in het vrouwenwielerteam De Ceuster Bonache Cycling Team, dat zondag prominent aanwezig is op de Antwerpse Scheldecross. “Mannen en vrouwen zijn niet gelijk in veldrijden, kijk naar startgelden, vergoedingen en prijzengelden.”
 1. Hugo (66) wil Bredabaan doen herleven: “Vroeger was het de Champs-Élysées van België, nu zijn er 40 lege vitrines op 1 kilometer”
  PREMIUM
  MERKSEM

  Hugo (66) wil Bredabaan doen herleven: “Vroeger was het de Champs-Élysées van België, nu zijn er 40 lege vitrines op 1 kilometer”

  De chicste winkelstraat van ’t land. De Meir en de Keyserlei waren er niks tegen. De hoogdagen van de Bredabaan in Merksem uit de vorige eeuw zijn al decennialang verstreken. Het hart van Merksemnaar Hugo Goedemé (66) bloedt als hij de leegstand en verwaarlozing in zijn geliefde straat ziet. En daarom wil hij er iets aan doen. “Willen is kunnen”. In zijn reportage ‘BredaBaan Beter (BBB)’ heeft hij een duidelijke boodschap voor startende winkeliers én beleidsmakers.