1. Arne (30) was een half jaar chronisch ziek door corona: “Ik geloof nu in de genezende kracht van het eigen lichaam”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Arne (30) was een half jaar chronisch ziek door corona: “Ik geloof nu in de genezende kracht van het eigen lichaam”

  Arne Van Damme (30) uit Wilrijk geraakte in het begin van de coronacrisis besmet en was nadien meer dan een half jaar chronisch ziek. Wegens een gebrek aan voldoende officiële informatie zocht hij zelf naar behandelingsstrategieën om zichzelf te genezen. Ondertussen is hij volledig hersteld en vertelt hij over zijn ziekteverloop met ups en downs. “Ik kijk nu volledig anders naar gezondheid.”
 1. Sint-Bernardsesteenweg moet verkeersveiliger worden dankzij onder meer brede oversteekplaatsen0 en een aangepaste verkeerslichtenregeling voor fietsers
  Hoboken

  Sint-Bernardse­steen­weg moet verkeers­vei­li­ger worden dankzij onder meer brede oversteek­plaat­sen0 en een aangepaste verkeers­lich­ten­re­ge­ling voor fietsers

  Het Antwerpse college keurde het ontwerp goed voor een aantal aanpassingswerken op de Sint-Bernardsesteenweg, ter hoogte van de Abdijstraat en shoppingcomplex Den Tir, om de verkeersveiligheid te verhogen. Het gaat om een duidelijkere brede oversteekplaats, bredere voetpaden en een aangepaste verkeerslichtenregeling voor fietsers. De werken vinden tijdens de zomervakantie van 2021 plaats.
 1. Genkenaar Alexander Maes (ex-Beerschot) komt weer boven water bij Roemeense eersteklasser FC Arges Pitesti: “Dit is een tussenstap”
  Buitenlands voetbal

  Genkenaar Alexander Maes (ex-Beerschot) komt weer boven water bij Roemeense eersteklas­ser FC Arges Pitesti: “Dit is een tussenstap”

  Eind september vorig jaar verbrak eersteklasser Beerschot eenzijdig het contract van Alexander Maes. Zo moest de Genkenaar nog voor het sluiten van de transfermarkt in allerijl op zoek naar een nieuwe werkgever en die vond hij uiteindelijk met de Roemeense promovendus FC Arges Pitesti. Na een moeilijke start, gekruid met administratieve vertragingen en een coronabesmetting, lijkt Maes eindelijk zijn draai te hebben gevonden.
 1. Vriendin herdenkt overleden Michiel Claus (34): “Gij en ik waren zo goed samen. Nu voelt het aan als een hoorntje zonder een bolleke ijs”
  PREMIUM
  Kontich/Edegem

  Vriendin herdenkt overleden Michiel Claus (34): “Gij en ik waren zo goed samen. Nu voelt het aan als een hoorntje zonder een bolleke ijs”

  Het is vrijdag één jaar geleden dat Michiel Claus (34) om het leven kwam na een verkeersongeval. Het overlijden was voor talloze Kontichnaren een enorm verlies. Ook nu is de verslagenheid bijzonder groot. “Het lijkt nog altijd alsof het gisteren is gebeurd”, zegt zijn vriendin Tine De Weerdt (33), die haar verdriet van zich afschreef in een emotionele brief.
 2. Bye bye Trump, welkom terug Coca-Cola: Antwerps café stopt na 4 jaar met boycot Amerikaanse producten
  ANTWERPEN

  Bye bye Trump, welkom terug Co­ca-Co­la: Antwerps café stopt na 4 jaar met boycot Amerikaan­se producten

  The Washington Post, Newsweek, De Telegraaf, Daily Pakistan, CNN Indonesia en natuurlijk als eerste in Het Laatste Nieuws. Het was wereldnieuws vier jaar geleden toen het Antwerpse café ’t Zeezicht alle Amerikaanse producten bande bij de aanstelling van president Trump. Nu Biden de eed heeft afgelegd, zijn er terug Coca-Cola, Lays én Tabasco welkom in de kroeg op de Dageraadplaats.
 1. Edegemse quarantaine ook gevolgen voor andere scholen en woonzorgcentra: “Flexibiliteit collega’s houdt ons recht”
  PREMIUM
  EDEGEM

  Edegemse quarantai­ne ook gevolgen voor andere scholen en woonzorg­cen­tra: “Flexibili­teit collega’s houdt ons recht”

  Ook al zijn er in Olfa Elsdonk maar twee extra besmettingen met de Britse variant - en één met de ‘klassieke’ coronavariant - geteld, toch zitten er nog duizenden mensen in de regio in quarantaine door de mogelijke uitbraak. In basisschool Andreas Vesalius vielen maar liefst acht leerkrachten uit en woonzorgcentrum Immaculata doet het met tien vaste krachten minder deze week. “De veerkracht van onze collega’s is onuitputtelijk.”
 1. Net 40.000 tulpen geplant, maar eigenaar maakt plots einde aan Bloemenplukweide van Ben (37): “Droom die stopt, maar we geven niet op”
  Aartselaar

  Net 40.000 tulpen geplant, maar eigenaar maakt plots einde aan Bloemen­pluk­wei­de van Ben (37): “Droom die stopt, maar we geven niet op”

  De Bloemenplukweide aan de Groenenhoek houdt op te bestaan. Een zware tegenvaller voor initiatiefnemer Ben Rombouts (37) want ze hadden er net duizenden narcissen en zo’n 40.000 tulpenbollen geplant. “De verhuurder heeft de overeenkomst plots stopgezet en dat komt toch wel even aan. We hopen nu toch nog te kunnen ‘oogsten’ en gaan op zoek naar een alternatief”, blijft Ben strijdvaardig.
 2. Esther (44) mag haar huis naast Umicore niet slopen, bedrijf mag dat wél: “Stad werkt met twee maten en twee gewichten”
  PREMIUM
  Hoboken

  Esther (44) mag haar huis naast Umicore niet slopen, bedrijf mag dat wél: “Stad werkt met twee maten en twee gewichten”

  De plannen van metaalverwerker Umicore in Hoboken om de huizen in de naastgelegen woonwijk Moretusburg op te kopen om er een groene buffer aan te leggen, doen bewoonster Esther Verbist (44) de wenkbrauwen fronsen. Zij vroeg – bij wijze van test - aan de stadsambtenaar of ze haar woning mag slopen om een stukje groen aan te leggen, maar het antwoord was pertinent ‘nee’ omdat de wijk als erfgoed is bestempeld. “Maar voor Umicore gelden blijkbaar andere regels. Als zij huizen opkopen, mogen die wél gesloopt worden.”