Aangeboden door
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Carla Van Corenland
Volledig scherm
© Carla Van Corenland

“Veel vrouwen durven niet op tafel kloppen. Van die bescheidenheid ben ik af.” Dit leerde ondernemer Carla Van Corenland van haar fouten.

Iedereen loopt wel eens met zijn kop tegen de muur. Goede ondernemers krabbelen dan weer recht en leren van hun fouten. ‘Failing Forward’, heet dat. Carla Van Corenland (42) zette met haar bedrijf Fisc@dvies radicaal in op digitale fiscaliteit. Het werd een heftige rit, met veel putten en bulten. Maar het zijn net de tegenslagen die haar klaarstoomden voor de toekomst, vindt ze zelf.

2 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  2 jaar geleden
  Het papierloze kantoor, een droom uit de vorige eeuw, is een illusie gebleken en een doorn in het oog. Het is veel praktischer om meerdere A4'tjes samen naast mekaar te leggen op een tafel, om te vergelijken. Een papieren kaart (stratenplan, wegenplan) breed uitgevouwd op een tafel, is veel praktischer dan tien PC-schermen samen. Om nog te zwijgen van al dat tijdrovend getokkel op voorhand ...
 • Bix Froefel

  2 jaar geleden
  Liever niet ondernemen dan... want vele bedrijven laten schuldenputten achter wat leidt tot nog meer faillisementen. Zeer gevaarlijke boodschap. De overheid moet de kleine man zeker ontraden van te ondernemen want het duurt jaren eer je iets overhoudt. En de vraag naar wat ik soms in de winkels zie liggen kan toch niet hoog zijn?
 1. “Bijna failliet en op de rand van een depressie, maar fier dat we het gehaald hebben”
Vallen en opstaan hoort bij ondernemen, vindt top-kok Gert De Mangeleer

  “Bijna failliet en op de rand van een depressie, maar fier dat we het gehaald hebben” Vallen en opstaan hoort bij ondernemen, vindt top-kok Gert De Mangeleer

  Met driesterrenrestaurant Hertog Jan Chef-kok schreven Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens samen gastronomische geschiedenis. Ze overwonnen een financiële crisis, zetten vervolgens tot ieders verbazing Hertog Jan stop en sloegen in maart een radicaal nieuwe richting in met het conceptrestaurant L.E.S.S. Een verhaal van vallen en opstaan. Maar dat hoort nu eenmaal bij het ondernemen, zegt Gert.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!

Geld