Aangeboden door
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Starters: jonger dan 35, meer vrouwen, veel kappers en tappers

In de laatste vier maanden van 2018 zijn er in Vlaanderen 22% meer zelfstandigen bijgekomen ten opzichte van 2017. Dat is een recordcijfer. Meer dan de helft is jonger dan 35. Onder de 25 jaar zijn vrouwen in de meerderheid. De starters openen vooral kap- en beautysalons, maar ook eet- en drinkgelegenheden.

4 reacties

 • Henninckx Terry

  4 jaar geleden
  Binnen een paar jaar, veel faillissementen, sommigen weten niet waar zij aan beginnen, die denken dat het geld in hun kassa allemaal voor hunne portemonnee is, maar na een kwartaal beginnen de onkosten te komen.
 • Frans Van Hoyweghen

  4 jaar geleden
  Zelfstandige ja bij ons in de straat 7 kappers, 6 telefoon, 5 groente, 3 theehuizen, en nog enkele van dat soort winkeltjes en nergens is er volk te zien.
 • Medard Albrechts

  4 jaar geleden
  mijn zoon heeft ook zelfstandige geweest, 3 jaar, die jongen hield geen euro over, om de 3 maanden 7000 euro vooraf betalingen, worgde ziek kunt ge er zelf voor opdraaien, neemt ge verlof hebt ge geen verlofgeld, moet ik verder gaan??
 • FRANK WILLEMS

  4 jaar geleden
  Elke week op de vrijdagsemarkt te antwerpen
 1. “We willen niet alleen taarten bakken, maar ook mensen met elkaar verbinden” 
Van Laura ‘Madam Bakster’ Verhulst moeten we milder worden voor elkaars fouten

  “We willen niet alleen taarten bakken, maar ook mensen met elkaar verbinden” Van Laura ‘Madam Bakster’ Verhulst moeten we milder worden voor elkaars fouten

  Gluten- en lactosevrije veganistische taarten zonder suiker, bloem, boter of eieren, waar je zonder schuldgevoelens van kunt genieten: dat is het concept achter de Gentse online bakkerij en koffieshop Madam Bakster. Laura Verhulst was nog een student toen ze haar bedrijf in 2015 opstartte. Vandaag stuurt ze samen met haar vriend Kobe een zeskoppig team aan. Ze heeft net haar tweede bakboek uit. Een babbel over drie leerzame jaren en de zin van fouten maken.
 2. EU zet in op durfkapitaal zodat innovatieve ondernemers niet langer wegtrekken naar VS

  EU zet in op durfkapi­taal zodat innovatie­ve onderne­mers niet langer wegtrekken naar VS

  De Europese Unie trekt te weinig durfkapitaal aan, waardoor start-ups vaak niet kunnen doorgroeien tot volwaardige grote spelers en wegtrekken naar betere oorden, zoals de Verenigde Staten. Om daar iets aan te doen, start de Europese Unie met 'VentureEU', een fonds dat zes bestaande private durfkapitaalfondsen overkoepelt en meer geld van private investeerders moet aantrekken. De Europese Commissie verwacht een opbrengst van 2,1 miljard euro, wat moet leiden tot 6,5 miljard aan investeringen.