Aangeboden door
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Starters: jonger dan 35, meer vrouwen, veel kappers en tappers

In de laatste vier maanden van 2018 zijn er in Vlaanderen 22% meer zelfstandigen bijgekomen ten opzichte van 2017. Dat is een recordcijfer. Meer dan de helft is jonger dan 35. Onder de 25 jaar zijn vrouwen in de meerderheid. De starters openen vooral kap- en beautysalons, maar ook eet- en drinkgelegenheden.

4 reacties

 • Henninckx Terry

  2 jaar geleden
  Binnen een paar jaar, veel faillissementen, sommigen weten niet waar zij aan beginnen, die denken dat het geld in hun kassa allemaal voor hunne portemonnee is, maar na een kwartaal beginnen de onkosten te komen.
 • Frans Van Hoyweghen

  2 jaar geleden
  Zelfstandige ja bij ons in de straat 7 kappers, 6 telefoon, 5 groente, 3 theehuizen, en nog enkele van dat soort winkeltjes en nergens is er volk te zien.
 • medard albrechts

  2 jaar geleden
  mijn zoon heeft ook zelfstandige geweest, 3 jaar, die jongen hield geen euro over, om de 3 maanden 7000 euro vooraf betalingen, worgde ziek kunt ge er zelf voor opdraaien, neemt ge verlof hebt ge geen verlofgeld, moet ik verder gaan??
 • FRANK WILLEMS

  2 jaar geleden
  Elke week op de vrijdagsemarkt te antwerpen

Geld