Aangeboden door
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Isabelle Moussiaux
Volledig scherm
© Isabelle Moussiaux

Isabelle Moussiaux moest de boeken neerleggen, maar ze zette wel eerst een gezonde kinderthee op de wereld

Isabelle Moussiaux gaf haar vaste job in de muziekindustrie op voor haar ondernemersdroom: een gezond en lekker alternatief voor frisdrank ontwikkelen. Het resultaat is MiniMarieTea: biologische kruidenthee voor de hele familie, in vier smaken en kleuren en zonder suiker en andere toevoegingen. Het merk doet het goed en blijft waarschijnlijk ook bestaan, maar haar bedrijf Happy Bags moest in maart wel de boeken neerleggen. Verslag van een avontuur dat vier jaren duurde.

2 reacties

 • Gunther Magnus

  2 jaar geleden
  Kleine Ondernemers worden in België liever met de grond gelijk gemaakt. Chapeau voor wat je hebt willen realiseren ! Spijtig genoeg telt in deze miserabele maatschappij enkel geld en geen gezond verstand...
 • Bix Froefel

  2 jaar geleden
  Geen gezonde kinderdranken? Wat? Al van bronwater, vers vruchtensap en kruidenthee gehoord? En dan verschieten dat ze failliet gaan wanneer hun product totaal nutteloos is. Jawel, uw product faalt wel. Je zal wel zien.
 1. “We willen niet alleen taarten bakken, maar ook mensen met elkaar verbinden” Van Laura ‘Madam Bakster’ Verhulst moeten we milder worden voor elkaars fouten

  “We willen niet alleen taarten bakken, maar ook mensen met elkaar verbinden” Van Laura ‘Madam Bakster’ Verhulst moeten we milder worden voor elkaars fouten

  Gluten- en lactosevrije veganistische taarten zonder suiker, bloem, boter of eieren, waar je zonder schuldgevoelens van kunt genieten: dat is het concept achter de Gentse online bakkerij en koffieshop Madam Bakster. Laura Verhulst was nog een student toen ze haar bedrijf in 2015 opstartte. Vandaag stuurt ze samen met haar vriend Kobe een zeskoppig team aan. Ze heeft net haar tweede bakboek uit. Een babbel over drie leerzame jaren en de zin van fouten maken.
 2. “Veel vrouwen durven niet op tafel kloppen. Van die bescheidenheid ben ik af.” Dit leerde ondernemer Carla Van Corenland van haar fouten.

  “Veel vrouwen durven niet op tafel kloppen. Van die bescheiden­heid ben ik af.” Dit leerde ondernemer Carla Van Corenland van haar fouten.

  Iedereen loopt wel eens met zijn kop tegen de muur. Goede ondernemers krabbelen dan weer recht en leren van hun fouten. ‘Failing Forward’, heet dat. Carla Van Corenland (42) zette met haar bedrijf Fisc@dvies radicaal in op digitale fiscaliteit. Het werd een heftige rit, met veel putten en bulten. Maar het zijn net de tegenslagen die haar klaarstoomden voor de toekomst, vindt ze zelf.

Geld