Aangeboden door
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm
© Pieter-Jan Vandendriessche

De beste ondernemers leren van hun fouten:
“Het is mislukt, maar ik ben trots dat ik de sprong gewaagd hebt”

Goede ondernemers lopen niet weg van een mislukking. Ze kijken het lelijke beest recht in de ogen en leren van hun fouten. ‘Failing Forward’, noemen ze dat tegenwoordig. Dat is precies wat burgerlijk ingenieur Pieter-Jan Vandendriessche (32) deed toen zijn startup Tripodmaker, waarmee hij 3D-printers aan de man bracht, de boeken moest neerleggen.

0 reacties

 1. “We willen niet alleen taarten bakken, maar ook mensen met elkaar verbinden” 
Van Laura ‘Madam Bakster’ Verhulst moeten we milder worden voor elkaars fouten

  “We willen niet alleen taarten bakken, maar ook mensen met elkaar verbinden” Van Laura ‘Madam Bakster’ Verhulst moeten we milder worden voor elkaars fouten

  Gluten- en lactosevrije veganistische taarten zonder suiker, bloem, boter of eieren, waar je zonder schuldgevoelens van kunt genieten: dat is het concept achter de Gentse online bakkerij en koffieshop Madam Bakster. Laura Verhulst was nog een student toen ze haar bedrijf in 2015 opstartte. Vandaag stuurt ze samen met haar vriend Kobe een zeskoppig team aan. Ze heeft net haar tweede bakboek uit. Een babbel over drie leerzame jaren en de zin van fouten maken.
 2. “Veel vrouwen durven niet op tafel kloppen. Van die bescheidenheid ben ik af.” Dit leerde ondernemer Carla Van Corenland van haar fouten.

  “Veel vrouwen durven niet op tafel kloppen. Van die bescheiden­heid ben ik af.” Dit leerde ondernemer Carla Van Corenland van haar fouten.

  Iedereen loopt wel eens met zijn kop tegen de muur. Goede ondernemers krabbelen dan weer recht en leren van hun fouten. ‘Failing Forward’, heet dat. Carla Van Corenland (42) zette met haar bedrijf Fisc@dvies radicaal in op digitale fiscaliteit. Het werd een heftige rit, met veel putten en bulten. Maar het zijn net de tegenslagen die haar klaarstoomden voor de toekomst, vindt ze zelf.
 1. EU zet in op durfkapitaal zodat innovatieve ondernemers niet langer wegtrekken naar VS

  EU zet in op durfkapi­taal zodat innovatie­ve onderne­mers niet langer wegtrekken naar VS

  De Europese Unie trekt te weinig durfkapitaal aan, waardoor start-ups vaak niet kunnen doorgroeien tot volwaardige grote spelers en wegtrekken naar betere oorden, zoals de Verenigde Staten. Om daar iets aan te doen, start de Europese Unie met 'VentureEU', een fonds dat zes bestaande private durfkapitaalfondsen overkoepelt en meer geld van private investeerders moet aantrekken. De Europese Commissie verwacht een opbrengst van 2,1 miljard euro, wat moet leiden tot 6,5 miljard aan investeringen.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"

Geld