1. Isabelle Moussiaux moest de boeken neerleggen, maar ze zette wel eerst een gezonde kinderthee op de wereld

  Isabelle Moussiaux moest de boeken neerleggen, maar ze zette wel eerst een gezonde kinderthee op de wereld

  Isabelle Moussiaux gaf haar vaste job in de muziekindustrie op voor haar ondernemersdroom: een gezond en lekker alternatief voor frisdrank ontwikkelen. Het resultaat is MiniMarieTea: biologische kruidenthee voor de hele familie, in vier smaken en kleuren en zonder suiker en andere toevoegingen. Het merk doet het goed en blijft waarschijnlijk ook bestaan, maar haar bedrijf Happy Bags moest in maart wel de boeken neerleggen. Verslag van een avontuur dat vier jaren duurde.
 2. “We willen niet alleen taarten bakken, maar ook mensen met elkaar verbinden” 
Van Laura ‘Madam Bakster’ Verhulst moeten we milder worden voor elkaars fouten

  “We willen niet alleen taarten bakken, maar ook mensen met elkaar verbinden” Van Laura ‘Madam Bakster’ Verhulst moeten we milder worden voor elkaars fouten

  Gluten- en lactosevrije veganistische taarten zonder suiker, bloem, boter of eieren, waar je zonder schuldgevoelens van kunt genieten: dat is het concept achter de Gentse online bakkerij en koffieshop Madam Bakster. Laura Verhulst was nog een student toen ze haar bedrijf in 2015 opstartte. Vandaag stuurt ze samen met haar vriend Kobe een zeskoppig team aan. Ze heeft net haar tweede bakboek uit. Een babbel over drie leerzame jaren en de zin van fouten maken.
 1. “Veel vrouwen durven niet op tafel kloppen. Van die bescheidenheid ben ik af.” Dit leerde ondernemer Carla Van Corenland van haar fouten.

  “Veel vrouwen durven niet op tafel kloppen. Van die bescheiden­heid ben ik af.” Dit leerde ondernemer Carla Van Corenland van haar fouten.

  Iedereen loopt wel eens met zijn kop tegen de muur. Goede ondernemers krabbelen dan weer recht en leren van hun fouten. ‘Failing Forward’, heet dat. Carla Van Corenland (42) zette met haar bedrijf Fisc@dvies radicaal in op digitale fiscaliteit. Het werd een heftige rit, met veel putten en bulten. Maar het zijn net de tegenslagen die haar klaarstoomden voor de toekomst, vindt ze zelf.
 1. “Bijna failliet en op de rand van een depressie, maar fier dat we het gehaald hebben”
Vallen en opstaan hoort bij ondernemen, vindt top-kok Gert De Mangeleer

  “Bijna failliet en op de rand van een depressie, maar fier dat we het gehaald hebben” Vallen en opstaan hoort bij ondernemen, vindt top-kok Gert De Mangeleer

  Met driesterrenrestaurant Hertog Jan Chef-kok schreven Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens samen gastronomische geschiedenis. Ze overwonnen een financiële crisis, zetten vervolgens tot ieders verbazing Hertog Jan stop en sloegen in maart een radicaal nieuwe richting in met het conceptrestaurant L.E.S.S. Een verhaal van vallen en opstaan. Maar dat hoort nu eenmaal bij het ondernemen, zegt Gert.