Een jongen van de zee, die heeft water nodig. Gelukkig kan Glynn wanneer hij maar wil in z'n zwembad duiken.
Volledig scherm
Een jongen van de zee, die heeft water nodig. Gelukkig kan Glynn wanneer hij maar wil in z'n zwembad duiken. © Jan Aelberts

10 Vlamingen in Hollywood, deel 1: "De Niro keek me aan en vroeg: 'Deed ik het goed?'"

Had het aan z'n ouders gelegen, hij was begrafenisondernemer in Nieuwpoort geworden. Of fietsenmaker, godbetert. Glynn Speeckaert (52) koos plan A noch B en werd Director of Photography. Hij reisde als cameraman de wereld rond, maar is tegenwoordig steeds vaker thuis te vinden. 'Thuis', dat is Hollywood. In Nieuwpoort komt hij enkel nog voor vis. "Als ik dat koop, moet ik de ogen kunnen zien. Vis met kop, dat kennen ze hier niet."

 1. Onze redactrice sprak met celebs in lockdown - DEEL 4. Sarah Paulson: “Ik vraag me af hoe de filmsets er zullen uitzien na de crisis”
  PREMIUM
  Celebrities

  Onze redactrice sprak met celebs in lockdown - DEEL 4. Sarah Paulson: “Ik vraag me af hoe de filmsets er zullen uitzien na de crisis”

  Hollywood beleeft bijzonder bange dagen. Zowat alle opnames liggen lam en filmreleases worden uitgesteld. Nooit eerder was het zó stil in de Entertainment Capital of the World. Waar, hoe en met wie brengen de Hollywoodsterren hun lockdown door? Dat kom je in deze nieuwe reeks te weten. Vandaag spreekt onze Hollywoodredactrice Kristien Gijbels met actrice Sarah Paulson (45), vooral bekend van de ‘American Horror Story’-reeksen. Zij zit in lockdown met haar nieuwe puppy, en vraagt zich af hoe de toekomst van de film er zal uitzien. “Gaan we nog handen mogen schudden? Kussen mogen geven?”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. INTERVIEW. Chris Hemsworth en Jeremy Renner over ‘Avengers: Endgame’: “Ik voelde me belachelijk toen ik mijn kostuum voor de eerste keer aanhad”
  Film

  INTERVIEW. Chris Hemsworth en Jeremy Renner over ‘Avengers: Endgame’: “Ik voelde me belache­lijk toen ik mijn kostuum voor de eerste keer aanhad”

  Terwijl de gebroeders Russo nog keihard aan het werk zijn om de montage van ‘Avengers: Endgame’ op tijd af te krijgen, zijn de hoofdrolspelers al volop bezig aan de perstour. Gelukkig zien Chris Hemsworth (35) en Jeremy Renner (48) het één week voor de wereldpremière allemaal goedkomen: “Het is ongezien hoe goed geolied en ongedwongen de regisseurs te werk gaan.”