Philippe Vercoutter bij zijn weerstation op de Kemmelberg.
Volledig scherm
PREMIUM
Philippe Vercoutter bij zijn weerstation op de Kemmelberg. © Henk Deleu

Zelfs op de Kemmelberg was beving in Tonga voelbaar, maar dan op meetapparatuur van amateurweerkundige

KemmelDe onderzeese vulkaanuitbarsting die afgelopen weekend aan de eilandenstaat Tonga in de Stille Oceaan plaatsvond, zorgde ook bij ons, meer dan 16.700 km verder, voor een impact. Voelen deden we het niet, maar op de Kemmelberg werd wel een luchtdrukverschil gemeten in het weerstation van Philippe Vercouter (58). “We moeten er ons ervan bewust zijn dat de natuur nog altijd enorm krachtig is.”  

  1. Komt moord op Walter (39), Serge (30) en Ward (31) na 40 jaar toch nog voor assisen? “Niet alleen voor hen, maar voor de tienduizenden slachtoffers die toen vielen”
    PREMIUM
    Brakel/Turnhout/Menen

    Komt moord op Walter (39), Serge (30) en Ward (31) na 40 jaar toch nog voor assisen? “Niet alleen voor hen, maar voor de tienduizen­den slachtof­fers die toen vielen”

    Missionarissen Walter, Serge en Ward vertrokken ruim 40 jaar geleden naar Guatemala voor hun geloof. Daar aangekomen waren ze zo onder de indruk van de schrijnende omstandigheden waarin de mensen leefden, dat ze zich al snel inzetten tegen de uitbuiting van de bevolking. En zo haalden ze zich uiteraard de toorn van de machthebbers op de hals. Ze bekochten het uiteindelijk alledrie met hun leven. Het Belgische gerecht wil nu 8 verdachten voor het hof van assisen brengen.