Ward Six maakte een gin op basis van wijn.
Volledig scherm
Ward Six maakte een gin op basis van wijn. © Henk Deleu

Wijngoed Monteberg lanceert Mgin in aanloop naar 25ste verjaardag: “Drank op basis van onze eigen rode wijn is kers op de taart”

DranouterHet wijndomein Monteberg in Dranouter brengt in de aanloop van haar 25ste verjaardag een eigen gin op de markt. De Mgin, op basis van rode wijn, werd gemaakt in samenwerking met een stoker uit Ruiselede. “Het idee om met onze eigen wijn een kwalitatieve gin te maken, voelt een beetje als de spreekwoordelijke kers op de taart.” 

 1. Aanhouding 25-jarige flatbewoner die zwaargewonde overbuurvrouw geen hulp bood verlengd
  Kortrijk / Ieper

  Aanhouding 25-jarige flatbewo­ner die zwaargewon­de overbuur­vrouw geen hulp bood verlengd

  De 25-jarige bewoner van het appartement in de Minister Tacklaan in Kortrijk is verder aangehouden voor schuldig verzuim. Dat heeft de raadkamer dinsdag beslist. Zijn 30-jarige zus uit Ieper, die zijn overbuurvrouw in elkaar sloeg en levensgevaarlijk verwondde, verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Kortrijk. Zij wordt verdacht van poging tot moord. De man van schuldig verzuim.
 2. Brouwerij De Plukker en Stad Poperinge bouwen samen aan stadsbrouwerij in Hopmuseum
  Poperinge

  Brouwerij De Plukker en Stad Poperinge bouwen samen aan stadsbrou­we­rij in Hopmuseum

  Het huidig Hopmuseum wordt opgewaardeerd tot een volwaardig Centrum van Hop en Bier. Zo wordt er - vermoedelijk tegen 2023 - een stadsbrouwerij in geïntegreerd door brouwerij De Plukker. Die komt op het gelijkvloers. “Bezoekers zullen bij ons het brouwproces van nabij volgen terwijl ze de geur van verse wort met de meekokende hop opsnuiven”, zeggen Joris Cambie en Kris Langouche van De Plukker.