Lieselot Beeckaert oogstte veel succes met haar Anzac-liederen.
Volledig scherm
Lieselot Beeckaert oogstte veel succes met haar Anzac-liederen. © Foto Eric Flamand

'When this bloody war is over' laat niemand onberoerd achter

WIJTSCHATEDe kerk van Wijtschate diende afgelopen weekend als podium voor het totaalspektakel 'When this bloody war is over', een muzikale evocatie van de Mijnenslag. Het concept werd uitgedacht en op poten gezet door Eric Flamand, die ook fotograaf is voor onze krant. De productie kon op heel wat positieve reacties rekenen.

 1. Eindelijk! Einde herinrichting Tiense Vesten in zicht: laatste fase begin december afgerond
  PREMIUM

  Eindelijk! Einde herinrich­ting Tiense Vesten in zicht: laatste fase begin december afgerond

  Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt sinds begin augustus aan de laatste fase van de herinrichting van de Noordelijke Vesten: de heraanleg van het kruispunt van de Bergévest met de Aandorenstraat. Tijdens de voorbije weken zijn de werkzaamheden volgens planning verlopen. Vanaf 2 november wordt het kruispunt van de Molenstraat met de Pastorijstraat vernieuwd, samen met de laatste werken op de Vesten en in de Aandorenstraat. Dit kruispunt zal vanaf 2 november voor enkele weken worden afgesloten. Volgens de huidige planning beëindigt de aannemer zijn werkzaamheden begin december. Hiermee komt er eindelijk een eind aan de grootste werken in de geschiedenis van de stad.
 1. Onze rallyhoop Thierry Neuville komt trainen in Ieper: 60 vrijwilligers zorgen dat dit veilig én coronaproof verloopt
  PREMIUM
  Geluveld/Zillebeke

  Onze rallyhoop Thierry Neuville komt trainen in Ieper: 60 vrijwilli­gers zorgen dat dit veilig én corona­proof verloopt

  Meervoudig vice-wereldkampioen rally Thierry Neuville heeft woensdag in Geluveld een reeks afstellingsritten afgewerkt voor de Renties Ypres Rally van midden november. Daar wil de Oostkantonner liefst de zege pakken. Publiek was niet toegelaten, de politie controleerde en deelde boetes uit. Een crew van liefst zestig vrijwilligers leidde alles in goede banen. Om 18 uur was de hinder in de omgeving voorbij.
 2. Het huis van Anne-Marie is normaal elk jaar een minikerstdorp, maar corona nam dit keer de ‘goesting’ weg: “Als ik geen mensen mag ontvangen, zet ik zelfs nog geen kerstboom”
  PREMIUM
  Tienen

  Het huis van An­ne-Ma­rie is normaal elk jaar een minikerst­dorp, maar corona nam dit keer de ‘goesting’ weg: “Als ik geen mensen mag ontvangen, zet ik zelfs nog geen kerstboom”

  Anne-Marie Buttiens (63) maakt al ruim 20 jaar van haar huis en voortuintje een heus minikerstdorp. Van heinde en verre komen dan honderden bezoekers langs om de warme kerstsfeer op te snuiven. Ze worden dan door Anne -Marie persoonlijk ontvangen en krijgen zelfs een drankje of iets hartigs aangeboden om op te warmen. Maar net bij dat laatste knelt de kerstlaars: mensen ontvangen mag niet, en dus besloot Anne-Marie met spijt in het hart dit jaar géén kersthuis te bouwen.