Anneke Krols, met schepen Wieland De Meyer en de Belcanto Vrienden.
Volledig scherm
Anneke Krols, met schepen Wieland De Meyer en de Belcanto Vrienden. © Eric Flamand

Westouter is stopplaats voor ‘Trappen tegen Grenzen’: het fietsproject zamelt geld in voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn

In Westouter hield dinsdagavond fietsster Anneke Krols (37) halt. De vrouw maakt een 14-daagse tocht en wil met haar initiatief ‘Trappen tegen Grenzen’ een lans breken voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn. Ook de gemeente Heuvelland zet sterk in op geestelijke gezondheidszorg. 

 1. Zaakvoerder en werfleider schuiven verantwoordelijkheid voor zware gasexplosie van zich af: “Twee idioten die te lui waren om zelf te graven, zijn schuldig”
  PREMIUM
  Ieper

  Zaakvoer­der en werfleider schuiven verantwoor­de­lijk­heid voor zware gasexplo­sie van zich af: “Twee idioten die te lui waren om zelf te graven, zijn schuldig”

  Een compleet foute boring bij het aanleggen van kabels lag aan de oorzaak van een zware gasexplosie die twee jaar geleden de Polenlaan in Ieper opschrikte. De zaakvoerder van de firma die de werken uitvoerde en de betrokken werfleider riskeren nu in de Brugse rechtbank zes maanden cel. “Zij hebben in dit dossier een verpletterende verantwoordelijkheid”, oordeelde de arbeidsauditeur. Beide mannen zien dat echter anders en vragen over de ganse lijn de vrijspraak.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"