Anneke Krols, met schepen Wieland De Meyer en de Belcanto Vrienden.
Volledig scherm
Anneke Krols, met schepen Wieland De Meyer en de Belcanto Vrienden. © Eric Flamand

Westouter is stopplaats voor ‘Trappen tegen Grenzen’: het fietsproject zamelt geld in voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn

In Westouter hield dinsdagavond fietsster Anneke Krols (37) halt. De vrouw maakt een 14-daagse tocht en wil met haar initiatief ‘Trappen tegen Grenzen’ een lans breken voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn. Ook de gemeente Heuvelland zet sterk in op geestelijke gezondheidszorg. 

  1. Westhoek wil kandidatuur landschapspark dan toch een kans geven, hoewel er nog veel vragen zijn: “Het ontbreken van een decreet is een pijnpunt”
    PREMIUM
    Westhoek

    Westhoek wil kandida­tuur landschaps­park dan toch een kans geven, hoewel er nog veel vragen zijn: “Het ontbreken van een decreet is een pijnpunt”

    Enkele maanden geleden lanceerde minister Zuhal Demir (N-VA) een oproep naar kandidaturen voor landschapsparken. Dat zijn geen letterlijke parken, maar streken die dan geld krijgen voor natuurbeheer. In onze provincie kwam ook de Westhoe in het vizier. Veertien gemeenten willen het project een kans geven. Aan het label is 613.000 euro per jaar voor de komende 20 jaar verbonden.