De Douanestraat in Loker, dinsdag om 17.30 uur: de brandweer en medewerkers van een privaat reinigingsbedrijf proberen de smurrie weg te krijgen aan de voorzijde van de woning van Muriel Deleu.
Volledig scherm
De Douanestraat in Loker, dinsdag om 17.30 uur: de brandweer en medewerkers van een privaat reinigingsbedrijf proberen de smurrie weg te krijgen aan de voorzijde van de woning van Muriel Deleu. © Hans Verbeke

Wéér met de voeten in het water: “We hadden een uur gedaan met poetsen en schrobben, en het begon opnieuw te gieten”

LokerZe is niet pessimistisch van aard maar dinsdag had Muriel Deleu uit Loker het wel even gehad. Maandagavond liep na zware regen water haar woning langs de Douanestraat binnen, dinsdag kwam opnieuw de zondvloed op haar af. “Het water komt van de hoger gelegen akkers op Frans grondgebied, hier aan de andere kant van de straat”, zegt Muriel. “Zolang daar niks structureel gedaan wordt, blijf ik hier geregeld met de gebakken peren zitten.”

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Zondag een topprestatie naast Mathieu van der Poel, deze week weer huizen verkopen: “Ik zou erg graag opnieuw prof worden”
  PREMIUM
  Kemmel

  Zondag een toppresta­tie naast Mathieu van der Poel, deze week weer huizen verkopen: “Ik zou erg graag opnieuw prof worden”

  “Losrijden zoals die profs zat er niet in, want om 9.30 uur stond ik alweer op kantoor.” Tijdens de Antwerp Port Epic van afgelopen zondag reed wielrenner Thomas Joseph (24) uit Kemmel zich in de kijker. De twintiger fietste als niet-prof mee in de kopgroep met Mathieu van der Poel en finishte als achtste. Een dag later ging hij gewoon weer werken in het immokantoor Era in Ieper. “Gelukkig is mijn baas flexibel”, lacht de jongeman.