De Douanestraat in Loker, dinsdag om 17.30 uur: de brandweer en medewerkers van een privaat reinigingsbedrijf proberen de smurrie weg te krijgen aan de voorzijde van de woning van Muriel Deleu.
Volledig scherm
De Douanestraat in Loker, dinsdag om 17.30 uur: de brandweer en medewerkers van een privaat reinigingsbedrijf proberen de smurrie weg te krijgen aan de voorzijde van de woning van Muriel Deleu. © Hans Verbeke

Wéér met de voeten in het water: “We hadden een uur gedaan met poetsen en schrobben, en het begon opnieuw te gieten”

LokerZe is niet pessimistisch van aard maar dinsdag had Muriel Deleu uit Loker het wel even gehad. Maandagavond liep na zware regen water haar woning langs de Douanestraat binnen, dinsdag kwam opnieuw de zondvloed op haar af. “Het water komt van de hoger gelegen akkers op Frans grondgebied, hier aan de andere kant van de straat”, zegt Muriel. “Zolang daar niks structureel gedaan wordt, blijf ik hier geregeld met de gebakken peren zitten.”

 1. Van Bachten de Kupe tot Het Zwin: op deze 7 locaties in West-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Van Bachten de Kupe tot Het Zwin: op deze 7 locaties in West-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een plekje waar je de mooiste dag van je leven kan vereeuwigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want onze redactie zocht de mooiste locaties voor trouwfoto’s voor je uit. Van het Minnewaterpark in Brugge tot het kasteel van Rumbeke: op deze 7 locaties in West-Vlaanderen leg je de mooiste trouwfoto’s vast.
 2. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.
 1. De brouwerijsite in Reningelst wordt omgebouwd tot een ontmoetingsplek voor jong en oud: “De Fietseling kan werkzaamheden verderzetten”
  Reningelst

  De brouwerij­si­te in Reningelst wordt omgebouwd tot een ontmoe­tings­plek voor jong en oud: “De Fietseling kan werkzaamhe­den verderzet­ten”

  Omdat de meerkosten voor vzw De Fietseling bij de restauratie van de brouwersite in Reningelst te hoog werden, nam de stad Poperinge het geheel in erfpacht. Stad en vzw legden afspraken vast voor het verdere beheer van de voormalige mouterij Sint-Joris. Poperinge plant nu volledig heraangelegde binnenkoer en een buurtsalon met een lift.