Het korteketenverhaal is een van de onderwerpen waaraan Vrijstaat Heuvelland aandacht besteedt.
Volledig scherm
Het korteketenverhaal is een van de onderwerpen waaraan Vrijstaat Heuvelland aandacht besteedt. © Henk Deleu

Vrijstaat Heuvelland geeft ook na corona tegenwind aan individualisering: “We willen het leven in de dorpen aangenamer maken”

HeuvellandVrijstaat Heuvelland is een burgerbeweging die mensen uit de dorpen samenbrengt om allerhande sociale en ecologische projecten op te zetten. Voorbeelden zijn een korteketenmarkt en een app om Heuvellanders aan een lift te helpen. Door corona zijn de halfjaarlijkse vergaderingen uitgesteld, maar de initiatiefnemers werken achter de schermen vlijtig verder. 

 1. Van vuur maken tot voedsel vinden: scherp je survivalskills aan met hulp van rangers in ... de Palingbeek in Ieper
  Ieper

  Van vuur maken tot voedsel vinden: scherp je survival­skills aan met hulp van rangers in ... de Palingbeek in Ieper

  Wie zegt dat avontuur alleen te vinden is in verre oorden? In provinciedomein de Palingbeek in Ieper kan je nu leren hoe je overleeft in de vrije natuur. De provincie West-Vlaanderen liet vijftien rangers, met elk hun eigen specialiteit, klaarstomen om van jou een echte Robinson Crusoe te maken. “We leren de deelnemers zelfs hoe bomen met elkaar praten”, vertelt ranger Eric Derdaele (72).
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Ticketverkoop Dranouter Zomersessies XL gaat hard: Festivaldag met Bart Peeters al uitverkocht
  Dranouter

  Ticketver­koop Dranouter Zomerses­sies XL gaat hard: Festival­dag met Bart Peeters al uitver­kocht

  Muziekliefhebbers die zeker willen zijn van een bezoek aan de Zomersessies XL in Dranouter haasten zich beter om nog een ticket te bestellen. De onlineverkoop begon vrijdag om 11 uur en in geen tijd waren er voor zaterdag 7 augustus, de dag waarop Bart Peeters op de affiche staat, geen kaarten meer. “Het is fijn te zien dat het publiek blijkbaar vertrouwen heeft in onze coronaformule.”
 2. Gewestweg tussen Vlamertinge en Poperinge heringericht: “Huidige fietsinfrastructuur en weginrichting voldoen niet langer”
  Poperinge/Vlamertinge

  Gewestweg tussen Vlamertin­ge en Poperinge heringe­richt: “Huidige fietsinfra­struc­tuur en weginrich­ting voldoen niet langer”

  Het Agentschap Wegen en Verkeer plant een grondige herinrichting van de Poperingseweg en de Ieperseweg (N308) tussen de ring van Poperinge en de dorpskern van Vlamertinge. Met de herinrichting van de weg wil het agentschap de gewestweg, die ook het gehucht de Brandhoek doorkruist, veiliger maken. De focus ligt op een goede fiets- en voetgangersinfrastructuur, een overzichtelijke weginrichting en een aantrekkelijk omgevingsbeeld.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm