De verloederde Kosmos
Volledig scherm
De verloederde Kosmos © Henk Deleu

Voor dit verloederd vakantiedomein betaalt Vlaanderen dit jaar tot 11.000 euro leegstandstaks

11.000 euro. Dit betaalt  het Agentschap Natuur en Bos (ANB) dit jaar aan leegstandstaks voor het vakantiedomein Kosmos op de Rodenberg in Heuvelland. Er is niet snel beterschap op komst, want de plannen voor een fietscentrum op de site zijn recent definitief van tafel geveegd. De gemeente doet nu een oproep naar de Vlaamse overheid, die eigenaar is van de site, om initiatief te nemen.

5 reacties

 • Marc Devuldere

  4 jaar geleden
  Dat krijgt ge met het teveel aan geklasseerde gebouwen om daar in te investeren moet ge goed gek zijn. Als ge daar werken wilt aan uitvoeren moet ge u aan ik weet niet welke absurde regels houden.
 • Isabel da Silva

  4 jaar geleden
  Wie betaalde dat ? Vlaanderen ? Neen U en ik !
 • Patrick morel

  4 jaar geleden
  Ze gaan wachten tot het helemaal invalt, spijtig zo een mooi gebouw. Halfweg de jaren 60 gingen we er zwemmen in het mooie openluchtzwembad en frieten eten aan de frietautomaat. in plaats van het zwembad is er nu een amphitheater dat ook verkommert, belastinggeld who cares.
 • Roy Coocks

  4 jaar geleden
  Als het van Schauvlieghe zal moeten afhangen zijn we nog niet aan de nieuwe patatjes.
 • Freddy Van de Velde

  4 jaar geleden
  Bulldozer er tegen en bomen planten # betonstop !
 1. Festival Dranouter geeft beste uit Britse folkscene een podium: “Brexit is goede reden om die bands in de kijker te plaatsen”

  Festival Dranouter geeft beste uit Britse folkscene een podium: “Brexit is goede reden om die bands in de kijker te plaatsen”

  “Brexit bemoeilijkt culturele uitwisseling tussen het VK en het Europese vasteland, vooral voor artiesten die niet in de populaire genres grossieren.” Festival Dranouter steekt dit jaar de Britse folkscene een hart onder de riem door te focussen op traditionele bands uit het VK. “Maar we gaan ook omgekeerd te werk en sturen Belgische folkbands het kanaal over”, aldus festivaldirecteur Bavo Vanden Broeck.
  Dranouter
 2. Man steelt auto, mept weerloze kerel in elkaar en gooit fles wodka op auto omdat bestuurder weigert hem naar huis te voeren: 18 maanden celstraf

  Man steelt auto, mept weerloze kerel in elkaar en gooit fles wodka op auto omdat bestuurder weigert hem naar huis te voeren: 18 maanden celstraf

  Een 27-jarige man uit Waregem is veroordeeld voor een gevangenisstraf van in totaal 18 maanden effectief voor verschillende feiten in twee afzonderlijke dossiers. De agressieveling mepte een kerel in elkaar tijdens een ripdeal, ging aan de haal met een auto van een vriendin en gooide een fles wodka naar de auto van een man die weigerde hem naar huis te brengen.
  Wevelgem