Burgemeester Wieland De Meyer en Henrik Daem aan De Kosmos.
Volledig scherm
Burgemeester Wieland De Meyer en Henrik Daem aan De Kosmos. © Henk Deleu

Vervallen De Kosmos krijgt na 16 jaar eindelijk nieuwe invulling

WestouterDe Kosmos, de voormalige vakantiesite op de Rodeberg in Westouter, krijgt eindelijk een nieuwe invulling. De eigenaars van De Blauwpoort, een vakantiewoning in Westouter, gaan de site uitbaten. “Het wordt een hotel én museum”, vertellen ze.

 1. “Iedereen was welkom bij warme moederkloek en goedlachse Maria”: bekendste cafébazin van Wevelgem overleden
  PREMIUM
  Wevelgem/Kortrijk

  “Iedereen was welkom bij warme moeder­kloek en goedlachse Maria”: bekendste cafébazin van Wevelgem overleden

  Maria Feys (80), 55 jaar barvrouw achter de toog van De Nieuwe Weegbrug, is niet meer. De bekendste cafébazin van Wevelgem overleed zaterdag in AZ Groeninge in Kortrijk. “Haar grootste geluk was onder de mensen zijn en een praatje slaan”, zeg Jean-Marie Vandendriessche, voorzitter van de vzw Kindia waar Maria meter was. “Ze was een volksfiguur.”
 2. Gewezen olympiër Fanny Lecluyse (29) geeft voortaan zwemles: “Zelf baantjes trekken? Daar heb ik nu even echt geen zin in”
  PREMIUM
  Kortrijk/Spiere-Helkijn/Menen

  Gewezen olympiër Fanny Lecluyse (29) geeft voortaan zwemles: “Zelf baantjes trekken? Daar heb ik nu even echt geen zin in”

  Olympisch finaliste op de 200 meter schoolslag in Tokio Fanny Lecluyse (29), ze nam eind 2021 afscheid van de topsport, geeft voortaan zwemles. Aan tieners van de school Athena Pottelberg in Kortrijk. “Het is een geluk om van zo iemand les te krijgen, zo zijn we echt zeker dat ze het correct uitlegt”, zeggen de scholieren. Het is een bijzonder gegeven, een zij-instromer van olympisch niveau in het onderwijs.