Burgemeester Wieland De Meyer (Gemeentebelangen) en nieuwe uitbater Hendrik Daem voor de Kosmos, dat opnieuw een hotel wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Wieland De Meyer (Gemeentebelangen) en nieuwe uitbater Hendrik Daem voor de Kosmos, dat opnieuw een hotel wordt. © Henk Deleu

Verloederde Kosmos moet na zestien jaar opnieuw pareltje worden: “Geen vijf sterren, wel vijf miljard sterren”

WestouterHet voormalige vakantiedomein Kosmos op de Rodeberg in Westouter krijgt na zestien jaar leegstand een nieuwe invulling. Hendrik Daem en zijn vrouw Nathalie Lermytte, eigenaars van een vakantiewoning in Westouter, gaan de verloederde site ombouwen en uitbaten. Op een oppervlakte van 10.000 vierkante meter gaan Natalie en Hendrik twaalf concepten uitwerken, van kunst tot een nieuw hotel. “Sport, natuurbeleving en kunst zullen centraal staan”, aldus de nieuwe uitbater.

 1. Mélody (33) stelt bucketlist op voor terminaal zieke hond Jenny (9): “Haar laatste maanden moeten fantastisch zijn”
  PREMIUM

  Mélody (33) stelt bucketlist op voor terminaal zieke hond Jenny (9): “Haar laatste maanden moeten fantas­tisch zijn”

  “Elke vrijdagnamiddag ga ik naar de dierenkliniek in Deinze voor een chemobehandeling voor mijn hond Jenny. Die kuur duurt negentien weken en gaat me zesduizend euro kosten.” Het mag duidelijk zijn dat Mélody Diéryckx (33) uit Moorslede een echte dierenvriend is. Nochtans ziet het er niet goed uit voor Jenny, die aan lymfeklierkanker lijdt. De dierenarts geeft haar nog een jaar. “Voor het zover is, wil ik nog van alles beleven met haar.” En daarom stelde Mélody een bucketlist op voor haar terminaal zieke hond.
  Moorslede
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.