In Westouter zie je vanop de kabelbaan de wijnranken van Entre-Deux-Monts uit de hoogte. De wijnen die zaakvoerder Martin Bacquaert van die druiven produceert, zijn al vaak in de prijzen gevallen.
Volledig scherm
PREMIUM
In Westouter zie je vanop de kabelbaan de wijnranken van Entre-Deux-Monts uit de hoogte. De wijnen die zaakvoerder Martin Bacquaert van die druiven produceert, zijn al vaak in de prijzen gevallen. © Deleu

VAKANTIETIPS VOOR DE THUISBLIJVERS. Wijn proeven tussen de druivenranken van Heuvelland: “Welkom in het Toscane van Vlaanderen”

WesthoekZit jij vandaag niet ergens op een strand in Turkije? Staat je tent gewoon in je tuin en niet op een camping in Zuid-Frankrijk? Geen Oostenrijkse koeien die je ‘s ochtends wakker loeien? Geen nood. Ook in Vlaanderen kun je heerlijk met vakantie. Onze regiojournalisten testen de leukste uitstapjes voor jullie uit. Vandaag: op wijnproeverij in het Heuvelland. 

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Onder druk van N-VA toch vrijdagmarkt tijdens de zomerkermis?: “We roepen het schepencollege op om hun beslissing in te trekken”
  PREMIUM
  WERVIK

  Onder druk van N-VA toch vrijdag­markt tijdens de zomerker­mis?: “We roepen het schepencol­le­ge op om hun beslissing in te trekken”

  Onder druk van de oppositiepartij N-VA zal volgende week de wekelijkse vrijdagmarkt misschien dan toch doorgaan. De marktkramers kregen hierover eerder een brief. Fractieleider Sanne Vantomme vindt het niet kunnen dat de vrijdagmarkt omwille van de vijfdaagse zomerkermis door het schepencollege wordt geschrapt. “De dienst kreeg opdracht alle marktkramers op te bellen met de vraag of ze zeker aanwezig kunnen en zullen zijn als de markt doorgaat”, zegt de bevoegde schepen Lien Deblaere (Vooruit).