Medewerkers van het project schenken zichzelf een glaasje water, gedestilleerd uit urine, uit.
Volledig scherm
Medewerkers van het project schenken zichzelf een glaasje water, gedestilleerd uit urine, uit. © Eric Flamand

'Urine' drinken op Dranouter Festival

DRANOUTERHet festival Dranouter pakt uit met een Ecodorp dit jaar. Daarin wordt geëxperimenteerd met enkele leuke innovaties, zoals het omzetten van urine in drinkwater. Alles kadert binnen het duurzaam project Water Vision @ festivals (WAVE).

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Wandel, loop of fiets tijdens de Hopperun voor de overleden Marthe: “Opbrengst gaat naar kinderziekenhuis en lokale initiatieven”
  PREMIUM
  Proven

  Wandel, loop of fiets tijdens de Hopperun voor de overleden Marthe: “Opbrengst gaat naar kinderzie­ken­huis en lokale initiatie­ven”

  Komende zondag wordt er opnieuw gelopen, gewandeld en gefietst tijdens de negende editie van de Hopperun. “Onze andere kinderen noemen de Hopperun ‘het verjaardagsfeestje van Marthe’”, zegt Tine Top. De kleine Marthe was 10,5 maand oud toen ze in 2008 de strijd tegen leukemie verloor. De opbrengst van de Hopperun gaat naar het kinderziekenhuis in Leuven en andere lokale initiatieven.