Festival Dranouter stelt weide Stille Camping Zone ter beschikking voor KSA Mortsel.
Volledig scherm
Festival Dranouter stelt weide Stille Camping Zone ter beschikking voor KSA Mortsel. © Festival Dranouter

Stille Camping Zone van Festival Dranouter krijgt dan toch kampeerders: divakamp KSA Mortsel slaat er hun tenten op

DranouterKSA Mortsel zag, net als veel jeugdverenigingen hun zomerkamp letterlijk in het water, vallen na de ongeziene wateroverlast van vorige week. De planningen moesten gewijzigd worden en daar kon Festival Dranouter hen bij helpen. Het festival stelde de weide van de Stille Camping Zone in de Dranouterstraat ter beschikking. “Onze leden zijn erg dankbaar dat ze toch op ‘divakamp’ kunnen gaan, na een erg moeilijk jaar”, zegt hoofdleidster Lotte Torney.

 1. Britten en Litouwers blijven in cel na vondst 210 kilogram cocaïne en heroïne in Airbnb in Staden en vrachtwagen in Gullegem
  Gullegem/Moorsele/Staden

  Britten en Litouwers blijven in cel na vondst 210 kilogram cocaïne en heroïne in Airbnb in Staden en vrachtwa­gen in Gullegem

  Na de vondst van 10 kilogram cocaïne in een vrachtwagen op de industriezone in Gullegem/Moorsele maandag is bij een huiszoeking in Staden niet alleen 100 kilogram cocaïne maar ook 100 kilogram heroïne gevonden. Meteen goed voor één van de grootste drugsvangsten van de laatste jaren in Zuid-West-Vlaanderen. Twee Britten en twee Litouwers blijven een maand langer in de cel, zo besliste de raadkamer in Kortrijk vrijdag.
 2. ASSISEN BRUGGE. “Waarom hebben ze papa dood gedaan?”: burgerlijke partijen aan het woord over zinloze en gruwelijke dood van Mihael (37)
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN BRUGGE. “Waarom hebben ze papa dood gedaan?”: burgerlij­ke partijen aan het woord over zinloze en gruwelijke dood van Mihael (37)

  Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke hebben de burgerlijke partijen hun pleidooi gehouden. De advocaten van de nabestaanden zetten vooral de gruwel van de feiten in de verf. “Mihael Parrent is op een beestachtige manier om het leven gekomen”, klonk het. “Hij had 32 snijwonden, 31 steekwonden en 17 schrammen.” Eerder op de dag maakte de jury nog kennis met de triestige jeugd van Romuald Verburgh. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder.
 3. IFFM toont met expo ‘Feuilles de Poilus’ een bijzondere kunstvorm uit WO I: door soldaten bewerkte eiken- en kastanjebladeren
  Ieper

  IFFM toont met expo ‘Feuilles de Poilus’ een bijzondere kunstvorm uit WO I: door soldaten bewerkte eiken- en kastanje­bla­de­ren

  In het museumcafé van het IFFM in Ieper loopt met ‘Feuilles de Poillus’ een tentoonstelling van bijzondere voorwerpen. De expo toont bewerkte boombladeren die door Franse soldaten met naalden, borsteltjes en sjablonen tot zeer delicate kunstwerkjes werden omgevormd. “Het zijn kleine, broze voorwerpen, die een krachtige boodschap uitdragen.”