Uitbaatster Salima El Bakali.
Volledig scherm
Uitbaatster Salima El Bakali. © Henk Deleu

Sluiting horeca noopt ook restaurant De Bralle opnieuw tot takeaway: “We doen dit voor de moraal”

DranouterBij de pakken blijven zitten, staat niet in het woordenboek van de uitbaters van restaurant De Bralle in Dranouter. Net als veel van hun collega’s schakelden ze na de verplichte sluiting onmiddellijk over op takeaway. “We gaan dit echter niet voor eeuwig en altijd doen. De overheid moet ons de garantie kunnen geven dat we bij een volgende crisismoment open kunnen blijven.” Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.

 1. Zoon komt met afdruk van strijkijzer op rug op school: moeder riskeert twee jaar cel voor jarenlang geweld
  PREMIUM
  Moorslede

  Zoon komt met afdruk van strijkij­zer op rug op school: moeder riskeert twee jaar cel voor jarenlang geweld

  “Waarom ik de dokter niet heb geraadpleegd? Dat weet ik niet meer.” Zo verklaarde S. M. (34) uit Moorslede in de rechtbank, waar ze zich samen met haar toenmalige partner M. B. (41) moest verantwoorden voor het jarenlang mishandelen van hun zes kinderen. De feiten kwamen aan het licht nadat één van de zonen met een afdruk van een strijkijzer op zijn rug op school kwam.
 2. Zin in gin op basis van olifantenmest? Gaëlle (21) verkoopt het in haar nieuwe Zuid-Afrikaanse webshop
  PREMIUM
  Geluveld

  Zin in gin op basis van olifanten­mest? Gaëlle (21) verkoopt het in haar nieuwe Zuid-Afrikaanse webshop

  Een origineel eindejaarsgeschenk: een gin op basis van olifantenmest. Het is een van de producten die Gaëlle Vaeye (21) uit Geluveld via haar gloednieuwe webshop outofafrica.be te koop aanbiedt. Al haar goederen zijn afkomstig uit Zuid-Afrika, het land waaraan de jonge vrouw een beetje haar hart verloor. “Het gaat niet louter om winst maken, want een deel van de opbrengst gaat naar projecten in het land. Ik ga bewust op zoek naar spullen met een verhaal.”
 1. Ieperling die politievrouw de huid volscheldt veroordeeld voor smaad, maar rechter houdt rekening “met wat een gemiddelde politie-inspecteur moet ondergaan”
  Ieper

  Ieperling die politie­vrouw de huid volscheldt veroor­deeld voor smaad, maar rechter houdt rekening “met wat een gemiddelde politie-inspecteur moet ondergaan”

  Een zestiger uit Ieper die een politie-inspecteur een ‘vuile teeve’ noemde, is door de rechter veroordeeld tot een celstraf van 8 dagen met uitstel voor smaad. De man moet zijn slachtoffer een morele schadevergoeding betalen, maar niet het volle door de burgerlijke partij gevraagde bedrag. De rechtbank houdt rekening “met wat een gemiddelde politie-inspecteur moet ondergaan.”
 1. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers

 2. Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatijden
  Play

  Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatij­den