Burgemeester Wieland De Meyer voor de kerk van Kemmel.
Volledig scherm
Burgemeester Wieland De Meyer voor de kerk van Kemmel. © Henk Deleu

Sint-Laurentiuskerk wordt nieuw ontmoetingscentrum: werken klaar tegen voorjaar 2023

KemmelDe Sint-Laurentiuskerk in het centrum van Kemmel doet al een tijdje dienst als tentoonstellingsruimte en zal binnenkort helemaal worden omgebouwd tot een ontmoetingscentrum. De kerk zal daarmee deels de functie overnemen van OC De Gaper, dat aan renovatie toe is. Tegen het voorjaar 2023 zouden de werken klaar moeten zijn.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Carl Vulsteke (40) behaalt de gouden award op ‘De Vlaamse Tuinaannemer’ met landschapstuin in Vlaamse Ardennen: “Bevestiging harde werk en gezonde ambitie”
  Boezinge

  Carl Vulsteke (40) behaalt de gouden award op ‘De Vlaamse Tuinaanne­mer’ met landschaps­tuin in Vlaamse Ardennen: “Bevesti­ging harde werk en gezonde ambitie”

  Tuinaannemer Carl Vulsteke uit Boezinge viel, nadat hij er 10 jaar geleden al eens in slaagde, opnieuw in de prijzen op de wedstrijd ‘De Vlaamse Tuinaannemer’. De tuinaannemer won in de categorie ‘Tuinen groter dan 1.000 uitgevoerde m²’ de gouden award. “Een perfecte symbiose tussen tuin en landschap”, zegt de jury over het project van de Boezingenaar.
 3. Dubbel zoveel boetes door gsm-gebruik op de fiets in West-Vlaanderen
  West-Vlaanderen

  Dubbel zoveel boetes door gsm-ge­bruik op de fiets in West-Vlaanderen

  Het aantal inbreuken tegen gsm-gebruik op de fiets, is in West-Vlaanderen meer dan verdubbeld ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die Annick Lambrecht, Vlaams parlementslid voor Vooruit, opvroeg. Die stijging is sterker dan in de rest van Vlaanderen. Maar gsm-gebruik in het verkeer is verboden, ook op de fiets. Afleiding is dan ook een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.