Het miezerige weer zal uiteraard ook niet helpen, maar vooral de maatregelen rond corona houden klanten weg van de Zwarteberg.
Volledig scherm
PREMIUM
Het miezerige weer zal uiteraard ook niet helpen, maar vooral de maatregelen rond corona houden klanten weg van de Zwarteberg. © Henk Deleu

REPORTAGE. Treurnis op de Zwarteberg, toeristische heuvel op de grens: “85 procent van mijn klanten komt uit Frankrijk. Dan weet je het wel zeker?”

HeuvellandHet miezerige weer had er de voorbije dagen zeker iets mee te maken, maar de Zwarteberg in Heuvelland ademt dezer dagen tristesse uit. De verscherpte maatregelen rond corona houden er de klanten weg. “Ook al mogen mensen nog komen, toch haken er heel veel van hen af”, zegt Hélène Tancre van Tabalux. Op reportage in het land van de Picon.

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 1. Onder druk van N-VA toch vrijdagmarkt tijdens de zomerkermis?: “We roepen het schepencollege op om hun beslissing in te trekken”
  PREMIUM
  WERVIK

  Onder druk van N-VA toch vrijdag­markt tijdens de zomerker­mis?: “We roepen het schepencol­le­ge op om hun beslissing in te trekken”

  Onder druk van de oppositiepartij N-VA zal volgende week de wekelijkse vrijdagmarkt misschien dan toch doorgaan. De marktkramers kregen hierover eerder een brief. Fractieleider Sanne Vantomme vindt het niet kunnen dat de vrijdagmarkt omwille van de vijfdaagse zomerkermis door het schepencollege wordt geschrapt. “De dienst kreeg opdracht alle marktkramers op te bellen met de vraag of ze zeker aanwezig kunnen en zullen zijn als de markt doorgaat”, zegt de bevoegde schepen Lien Deblaere (Vooruit).