Alle religieuze voorwerpen worden uit de kerk gehaald, een aantal keert terug om er te worden tentoongesteld.
Volledig scherm
Alle religieuze voorwerpen worden uit de kerk gehaald, een aantal keert terug om er te worden tentoongesteld. © CO7

Religieus erfgoed Sint-Laurentiuskerk Kemmel verhuist: “Stukken met waarde voor de gemeenschap komen terug”

KemmelIn de Sint-Laurentiuskerk in Kemmel vinden geen kerkdiensten meer plaats, het gebouw wordt een ontmoetingscentrum. CO7 zorgt er samen met de gemeente Heuvelland en de kerkfabriek voor dat de erfgoedstukken die er worden bewaard goed terechtkomen. Sommige stukken vinden een plaatsje in een andere kerk, andere komen na de verbouwingswerken terug naar Kemmel, waar ze permanent zullen worden tentoongesteld. 

 1. Festival Dranouter geeft beste uit Britse folkscene een podium: “Brexit is goede reden om die bands in de kijker te plaatsen”

  Festival Dranouter geeft beste uit Britse folkscene een podium: “Brexit is goede reden om die bands in de kijker te plaatsen”

  “Brexit bemoeilijkt culturele uitwisseling tussen het VK en het Europese vasteland, vooral voor artiesten die niet in de populaire genres grossieren.” Festival Dranouter steekt dit jaar de Britse folkscene een hart onder de riem door te focussen op traditionele bands uit het VK. “Maar we gaan ook omgekeerd te werk en sturen Belgische folkbands het kanaal over”, aldus festivaldirecteur Bavo Vanden Broeck.
  Dranouter
 2. LEVENSVERHAAL. ‘Weldoener’ en ereschepen Raymond Neirynck (94) overleden: “Hij schonk 300.000 euro weg, want mensen met een beperking lagen hem na aan het hart”
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. ‘Weldoener’ en ereschepen Raymond Neirynck (94) overleden: “Hij schonk 300.000 euro weg, want mensen met een beperking lagen hem na aan het hart”

  In de laatste jaren van zijn leven schonk de Meense ereschepen Raymond Neirynck, die woensdag op 94-jarige leeftijd overleed, volop aan goede doelen. “Zijn zoon Luc was zelf gehandicapt, en Raymond is zich altijd voor mensen met een beperking blijven inzetten”, vertelt zijn broer Freddy (76), die de jongste tijd een steeds hechtere band met Raymond kreeg.
  Menen