De picknick vindt plaats in de buurt van het kunstwerk ‘Les Ancètres-the Ancestors’.
Volledig scherm
De picknick vindt plaats in de buurt van het kunstwerk ‘Les Ancètres-the Ancestors’. © Henk Deleu

Picknick op de Berg: streek- en hoeveproducten en concert Rootstown Busking Team

HeuvellandOp vrijdag 16 juli wordt in de buurt van het kunstwerk ‘Les Ancètres-the Ancestors’ in de schaduw van de Kemmelberg een Picknick op de Berg georganiseerd. Een leuke ervaring waarbij niet enkel wordt gegeten en gedronken, maar ook naar muziek wordt geluisterd.

 1. Archeologen vragen hobbymetaalzoekers om WO I-vondsten te melden: “Vermijden dat laatste link met gesneuvelde soldaat verloren gaat”
  PREMIUM

  Archeolo­gen vragen hobbyme­taal­zoe­kers om WO I-vond­sten te melden: “Vermijden dat laatste link met gesneuvel­de soldaat verloren gaat”

  Wie in de Westhoek een overblijfsel uit de Eerste Wereldoorlog uit de grond haalt, moet de vondst melden aan de overheid. In een open brief halen archeologen aan dat heel wat hobbymetaaldetectoristen dat niet doen. “Daardoor wissen ze sporen uit die kunnen helpen bij de identificatie van soldaten”, hekelt archeoloog Jeroen Vanden Borre. Maar volgens schepen in Ieper Dimitry Soenen ligt het gebrek aan een melding niet altijd aan de metaaldetectorist zelf.
  Ieper
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.