In deze ruimte verbleef de generale staf van het leger tijdens de Koude Oorlog.
Volledig scherm
PREMIUM
In deze ruimte verbleef de generale staf van het leger tijdens de Koude Oorlog. © Henk Deleu

Oorlog in Oekraïne maakt commandobunker op Kemmelberg weer relevant, dus krijgt hij make-over: “Het was de bedoeling om vanuit Kemmel België te redden van de sovjets”

KemmelDe jassen van de officieren hangen er nog en ook de papierversnipperaar van de generaal bleef er achter. De commandobunker op de Kemmelberg ligt er verlaten bij sinds het einde van de Koude Oorlog, maar door de oorlog in Oekraïne is de betonnen schuilkelder weer actueel. Het gebouw wordt niet opnieuw geactiveerd, maar krijgt de komende jaren wel een update. 

 1. Weduwe van gewezen burgemeester en senator Albert Deconinck overleden, ze is steeds chauffeur van dienst geweest en vergezelde tijdens het weekend zoveel mogelijk haar man

  Weduwe van gewezen burgemees­ter en senator Albert Deconinck overleden, ze is steeds chauffeur van dienst geweest en vergezelde tijdens het weekend zoveel mogelijk haar man

  In het woonzorgcentrum Polderzicht in Blankenberge is Simone Devos (91) overleden. Ze was de weduwe van de gewezen socialistische burgemeester en senator Albert Deconinck uit Wervik. Simone is steeds chauffeur van dienst geweest en vergezelde tijdens het weekend zoveel mogelijk haar man die overleed in november 1999.
  Wervik
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. HUIZENJACHT. De pittoreske dorpjes van Ieper: “Een kleine villa vanaf 300.000 euro, voor wie de handen uit de mouwen steekt”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. De pittoreske dorpjes van Ieper: “Een kleine villa vanaf 300.000 euro, voor wie de handen uit de mouwen steekt”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek op de lokale immomarkt. Met vastgoedmakelaar Peter Despriet trekken we door de deelgemeenten van Ieper, van Boezinge tot Dikkebus. “Een mooie halfopen woning voor een goede prijs, op wandelafstand van het centrum: geen wonder dat deze wijk steeds populairder wordt.”
  Ieper
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.