Het opgraven van skeletten is iedere keer weer een geduldig werk.
Volledig scherm
Het opgraven van skeletten is iedere keer weer een geduldig werk. © Agentschap Onroerend Erfgoed

Middeleeuwse skeletten opgegraven in centrum Wijtschate: “We hadden verwacht sporen uit WO I aan te treffen, maar vonden er van 1.000 jaar oud”

WijtschateBij werken aan het Sint-Medardusplein in Wijtschate hebben archeologen een deel van een vooroorlogs kerkhof blootgelegd. Daarbij werden skeletten gevonden die in de 10de tot 13de eeuw in de grond werd gestopt. “De graven brengen ons terug naar de beginperiode van Wijtschate, toen nog ‘Widisgat’ genoemd, en zijn zeer interessant voor de dorpsgeschiedenis.”

 1. Stormloop op Gouden Kruispunt blijft uit, al slaan enkelen nog snel wat speelgoed in: “Ik zoek iets om dochter tijdens verlengde vakantie mee bezig te houden”
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Stormloop op Gouden Kruispunt blijft uit, al slaan enkelen nog snel wat speelgoed in: “Ik zoek iets om dochter tijdens verlengde vakantie mee bezig te houden”

  Voor heel wat winkels was het zaterdag de laatste openingsdag voor ze de deuren sluiten voor minstens zes weken. In heel wat steden stonden aan bepaalde zaken lange wachtrijen. In Tielt-Winge was het voor een zaterdag niet speciaal druk, laat staan dat je kon spreken van een stormloop. Waar het misschien ietsje drukker was voor deze periode van het jaar was de speelgoedafdeling van de Fun. Neen, niet enkel om de Sint al te helpen met zijn inkopen, maar ook om de kinderen wat bezig te kunnen houden in de weken die komen.
 2. Voka West-Vlaanderen vraagt heropening van de winkels: “Het kan veilig door bijvoorbeeld te werken op afspraak”
  West-Vlaanderen

  Voka West-Vlaanderen vraagt heropening van de winkels: “Het kan veilig door bijvoor­beeld te werken op afspraak”

  In aanloop naar het Overlegcomité van komende vrijdag vraagt Voka West-Vlaanderen duidelijkheid over de coronastrategie in december en de eerste jaarhelft van 2021. “Een eerste stap is de heropening van alle winkels, met bijkomende veiligheidsmaatregelen. Daarnaast vragen we snel een helder plan voor de komende 7 maanden om een derde golf en het bijhorende jojo-effect te vermijden.”
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?