De organisatoren van het Festival van het Maankonijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De organisatoren van het Festival van het Maankonijn. © Henk Deleu

Met Festival van het Maankonijn brengt bergdichter een stukje Japan naar Heuvelland: “Enkel activiteiten om vrolijk van te worden”

HeuvellandDe gemeente Heuvelland krijgt een nieuw jaarlijks festival: Festival van het Maankonijn. “Het wordt een sfeervol en uniek evenement tussen de bergen, voor liefhebbers van natuur en poëzie, met het maankijken als sluitstuk”, zegt curator Geert De Kockere.

 1. Druivenpluk schiet uit startblokken in Heuvelland: “Vruchten zien er goed uit, ondanks natte zomer”
  PREMIUM
  Heuvelland

  Druiven­pluk schiet uit startblok­ken in Heuvelland: “Vruchten zien er goed uit, ondanks natte zomer”

  Op de wijndomeinen in Heuvelland is de druivenpluk begonnen. “Langer wachten konden we niet doen, want de vogels liggen op de loer”, weet Ward Six van wijndomein Monteberg. Nog een reden waarom de vruchten nu moeten worden geplukt, is dat het volgende week meer gaat regenen. “Water bij de wijn hebben we echter niet graag, dus houden we het weer constant in de gaten.” Wij gingen alvast eens de oogst keuren. De impact van de natte zomer lijkt op het eerste zicht beperkt.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 3. Inbrakenplaag bij sportclubs in de Westhoek: “Sinds eind augustus gaat het al om veertien inbraken”
  Westhoek

  Inbraken­plaag bij sportclubs in de Westhoek: “Sinds eind augustus gaat het al om veertien inbraken”

  De sportclubs in de Westhoek worden al sinds eind augustus geviseerd door inbrekers. Ondertussen gaat het al om veertien inbraken. De laatste in de rij is de Turnkring in Vlamertinge, waar ze met een televisiescherm en drie muziekinstallaties aan de haal gingen. “Dat gaat toch snel om zo’n 5.000 euro en dan komt alle schade er nog bij”, zegt Els Vanhautte (54) van de Turnkring.