In een runderstal ontvlamden mestgassen (foto ter illustratie).
Volledig scherm
In een runderstal ontvlamden mestgassen (foto ter illustratie). © Photo News

Mestgassen vatten vuur in stal bij laswerken landbouwer in Westouter

WestouterIn de stal van een landbouwer in Westouter (Heuvelland) is donderdagvoormiddag brand ontstaan in de mestkelder. Dat gebeurde door de ontsteking van mestgassen tijdens laswerken.

 1. Brits scholen (bijna) volop terug in de Westhoek: “Ook Vlaamse en Nederlandse groepen blijven na corona onze regio bezoeken”
  PREMIUM
  Westhoek

  Brits scholen (bijna) volop terug in de Westhoek: “Ook Vlaamse en Nederland­se groepen blijven na corona onze regio bezoeken”

  De voorbije maand stelde Simon Louagie, manager van het Talbot House in Poperinge, vast dat de bezoekerscijfers van de Britse scholen opnieuw in de buurt komen van die van voor de coronacrisis. Ook andere spelers in de sector zien terug volop Britse scholieren bij hen verblijven. “Touroperators zeggen dat ze dit jaar nog 10 tot 20 procent meer scholen wilden sturen, maar omwille van het gebrek aan chauffeurs lukte dat niet.”
 2. Sociale dienst van het OCMW verhuist halfweg december naar gewezen kantoren De Leie: “De huidige werk- en vergaderruimtes in de Molenstraat zijn krap en niet ideaal naar privacy toe”
  Wervik

  Sociale dienst van het OCMW verhuist halfweg december naar gewezen kantoren De Leie: “De huidige werk- en vergader­ruim­tes in de Molen­straat zijn krap en niet ideaal naar privacy toe”

  De sociale dienst van het OCMW verhuist halfweg december van de hoek van de Molenstraat en Gasstraat naar de kantoren van de gewezen sociale huisvestingsmaatschappij De Leie op het einde van de Nieuwstraat. Ook de pensioendienst verhuist naar daar. In de kantoren in de Molenstraat zijn er momenteel ongeveer vijftien medewerkers. Waaronder een aantal maatschappelijke assistenten.
 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.