Dit team nam deze ochtend van 92 leerlingen en 13 medewerkers een test af.
Volledig scherm
Dit team nam deze ochtend van 92 leerlingen en 13 medewerkers een test af. © Christophe Maertens

Leerlingen en onderwijzers basisschool Westouter getest op corona: “We hebben het virus lang buiten kunnen houden, maar nu is het alle hens aan dek”

WestouterEen link van een ouder met het zwaar getroffen Houthulst zorgde ervoor dat de sneltestbus vandaag de Vrije Basisschool in Westouter aandeed. Daar werden 92 lagereschoolkinderen en 13 medewerkers aan een test onderworpen. “Het valt nog mee, het piekt alleen een beetje in de neus.” 

 1. Rijhuis onbewoonbaar na uitslaande brand, één bewoner raakt ernstig verbrand
  Brielen

  Rijhuis onbewoon­baar na uitslaande brand, één bewoner raakt ernstig verbrand

  Twee Poolse mannen kwamen donderdagmiddag vlak bij de kerk van Brielen in de problemen toen een felle brand uitbrak in de huurwoning die ze sinds een zestal jaar betrekken met een aantal landgenoten. Beiden raakten bevangen door de rook, één van hen liep ook brandwonden op. De huurwoning is helemaal vernield, de benedenverdieping is uitgebrand. Er wordt gezocht naar een oplossing voor de dakloze Polen.
 2. STAP Adriaan Willaert moedigt via oefenmarathon leerlingen aan om thuis te repeteren én het goede doel te steunen
  Roeselare

  STAP Adriaan Willaert moedigt via oefenmara­thon leerlingen aan om thuis te repeteren én het goede doel te steunen

  De Stedelijke Academie voor Podiumkunsten (STAP) Adriaan Willaert organiseert tot de paasvakantie een gesponsorde oefenmarathon. Op die manier wil ze in tijden van afstandsonderwijs haar leerlingen aanmoedigen om toch te repeteren, en tegelijkertijd een goed doel, het MiraLouise Fonds dat baby’s met een moeilijke start de best mogelijke groeikansen wil geven, steunen. De marathon is bovendien de opmaat voor het project Frame It! waarmee de STAP kinderen met diverse achtergronden wil samenbrengen om artistiek aan de slag te gaan.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch